Нищук призначив в.о. директора Українського інституту книги

Нищук призначив в.о. директора Українського інституту книги

Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук призначив в.о. директора Українського інституту книги Сергія Ясинського.

Про це повідомляється на сторінці Інституту книги у Facebook

"Міністр культури України Євген Нищук призначив виконувачем обов’язки директора Українського інституту книги Ясинського Сергія Євстахійовича до моменту, коли відбудеться конкурс і за його результатами буде визначено, хто очолюватиме Інститут далі. На переконання міністра, великий управлінський досвід, ділові та людські якості Сергія Ясинського дадуть змогу забезпечити повноцінну діяльність Українського інституту книги, реалізацію його завдань і функцій, визначених законодавством, здійснення Інститутом проектів для розвитку вітчизняного книговидання, промоції читання, популяризації української культури", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Лауреатів Премії Лесі Українки назвуть у вівторок

Сергій Ясинський має ІІІ ранг державного службовця, нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Має три вищі освіти – гуманітарну, технічну та юридичну. У 2006-2012 роках обіймав посаду заступника голови Полтавської ОДА. Також працював радником міністра енергетики та вугільної промисловості (2012-2013 рр.), міністра екології та природних ресурсів України (2016 р.).

Як повідомляв Укрінформ, директор Українського інституту книги Тетяна Терен написала заяву на звільнення з посади. 20 січня про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, де зазначила, що її рішення не спонтанне і для нього є низка причин.

Терен пояснила, що прийшла в установу, яка існувала тільки на папері, в якій не було бухгалтера і фінансиста. І вона мала за кілька днів сформувати і передбачити свою діяльність на три роки вперед.

Екс-директор розповіла, як намагалася стратегічно спланувати і прорахувати всі можливі проекти, розписала їх, але "жоден із цих задумів і проектів ми не змогли внести в бюджетний запит, бо на жоден із цих проектів, які мають бути основою діяльності Інституту книги, не можна закласти кошти".

Терен працювала на посаді директора інституту півроку, поки вирішила звільнитися, оскільки "Інституту книги зараз необхідні глобальні зміни, які не відбудуться лише на рівні Інституту й на ентузіазмі його працівників".

Тетяна Терен очолила Український інститут книги у липні 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-