Лауреатів Премії Лесі Українки назвуть у вівторок

Лауреатів Премії Лесі Українки назвуть у вівторок

Укрінформ
У Держкомтелерадіо у вівторок відбудеться засідання Комітету з присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2017 рік. 

Про це йдеться у прес-релізі комітету, який є у розпорядженні Укрінформу. 

"У номінації "Літературні твори для дітей та юнацтва" на здобуття премії висунуто 24 книги, що вийшли друком у 16-ти українських видавництвах. Це, зокрема, твори відомих дитячих письменників Івана Андрусяка, Алли Потапової, Марії Морозенко, Наталії Чуб, Лесі Пилип'юк.  

У номінації "Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва" змагатимуться 12 книжок, над оформленням яких працювало 8 художників. 

Номінація "Театральні вистави для дітей та юнацтва" представлена виставою "Моя українська мама" народного художнього колективу України театру юних "Шпаківня" Сумського палацу дітей та юнацтва (керівник - Світлана Загоняйко). 

Три роботи змагатимуться за здобуття премії в номінації  "Кінотвори для дітей та юнацтва": художній фільм Олександра Ітигилова "Казка старого мельника"  "ТОВ "ЄвромедіаКомпані"), міжнародна кінотрилогія Ірини Правило "Моє дитинство" (продюсерська компанія "Контора Правило") та анімаційний серіал Степана Коваля "Професіонал" (ТОВ "Новаторфільм"). 

Читайте також: Лауреатом премії Рильського стала автор перекладу давньояпонських легенд

З повним переліком висунутих на здобуття премії творів можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо за посиланням

Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори  для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо у 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки - 25 лютого - за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-