У Києві покажуть фільми-номінанти на

У Києві покажуть фільми-номінанти на "Оскар"

Афіша
Укрінформ
Із 27 лютого до 5 березня у Києві за підтримки Посольства США в Україні відбудеться 8-й Фестиваль американського кіно “Незалежність”. 

Про це повідомляє прес-служба фестивалю. 

"У програмі заходу - гучні номінанти на "Оскар", володарі "Золотого глобуса" і фільми, які вже отримали визнання на головних світових фестивалях. Крім ігрових стрічок у рамках "Незалежності" також буде окрема програма документального кіно. Усі покази пройдуть у культурному центрі "Кінотеатр Київ". Фільми демонструватимуться мовою оригіналу з субтитрами", - ідеться в повідомленні. 

Відкриє фестиваль комедійна драма Шона Бейкера “Проект “Флорида” про одне літо 6-річної Муні та її матері-бунтівниці Геллі, про їхні непрості стосунки та пригоди невгамовної дівчинки разом із друзями. Маленьку Бруклін Принс, яка зіграла Муні, критики вже визнали найкращою юною акторкою. А Віллем Дефо, який зіграв роль менеджера мотелю, невдовзі позмагається за “Оскар” у номінації “Найкращий актор другого плану”.

Гучною прем’єрою на фестивалі стане драма “Три білборди за межами Еббінга, Міссурі”. Це історія про жінку, яка втратила доньку – вона обурена бездіяльністю поліції та вирішує в незвичний спосіб гучно про це заявити. Фільм вже отримав приз Венеціанського фестивалю і став тріумфатором на “Золотому глобусі”. Наразі він номінований на премію “Оскар” у семи категоріях. 

Спортивна драма “Справжній Рокі” з Елізабет Мосс та Наомі Воттс розповість глядачам про звичайного продавця горілчаної крамниці в Нью-Джерсі та за сумісництвом боксера зі скромними успіхами Чака Вепнера, який все-таки потрапив у історію спорту. Саме він у 1975 році у важкому бою переміг легендарного Мугаммеда Алі та згодом став справжнім прототипом головного героя фільму Сильвестра Сталлоне “Рокі” – Рокі Балбоа. 

Комедія "Один до одного" Дастіна Гай Дефа, що сподобалася глядачам кінофестивалю “Санденс”, де стрічка номінувалася на приз глядацьких симпатій, - про один захопливий день із життя цілком різних жителів Нью-Йорка від звичайної школярки до колекціонера вінілових платівок.

Режисерський дебют актора Джона Керролла Лінча “Щасливчик” - про те, як 90-річний атеїст бореться зі старістю та починає по-справжньому пізнавати себе. Головного героя зіграв легендарний американський актор Геррі Дін Стентон, який не сходив з кіноекранів протягом 60-ти років та для якого роль у “Щасливчику” стала однією з останніх. У фільмі також зіграв Девід Лінч.

Режисер та продюсер Джеймс Франко з гумором дослідив лаштунки зйомок одного з найгірших фільмів в історії – “Кімнати” Томмі Вайзо – та зняв про це власне кіно “Горе-творець”.  Цю роботу критики називають однією з найсильніших у послужному списку Франко. За неї він вже отримав Гран-прі на міжнародному кінофестивалі у Сан-Себастьяні, статуетку “Золотий глобус” та має номінацію на “Оскар”. 

Розвиток моди на прикладі становлення “Дому Вудкоків” та чуттєва історія справжнього кохання самого кутюр'є Рейнолдса Вудкока стали основою фільму відомого американського режисера Пола Томаса Андерсона – “Примарна нитка”. Це остання робота відомого актора, триразового володаря премії "Оскар" Деніела Дей-Льюїса. Після закінчення зйомок він оголосив про завершення своєї кар'єри. Картина позмагається за “Оскар” у 6-ти номінаціях, серед яких “Найкращі костюми”, “Найкращий актор”, “Найкращий фільм”.

У добірці найкращих документальних стрічок від American Showcase на гострі теми – соціальна нерівність, бідність, подолання себе та історії успіху - глядачі побачать роботу “Школа 911” про один рік із життя служби швидкої допомоги у штаті Коннектикут, якою повністю керують підлітки місцевої школи. Режисер фільму Тім Воррен стане гостем фестивалю й особисто представить свій фільм та відповість на запитання глядачів після показу. 

Читайте також: Хто змагатиметься за Оскар? Інфографіка

Інші фільми програми: "Класовий поділ", “Ойлер: Один рік, одна школа”, "Ті-Рекс: Її боротьба за золото", “Правдиве судження”, "Я штовхатиму тебе", “У пошуках Колтрейна”. В окремій підбірці “AFS:Коротко” буде представлено кілька короткометражок.

Під час кінофестивалю відбудуться зустріч з американським документалістом Чадом Грасія, відомим за фільмом “Російський дятел”, на тему розвитку сюжету документального фільму, а також лекція кінокритика Андрія Алфьорова “Американські "незалежні" як основа Голлівуду – від Гриффіта до Джармуша”.

У березні покази документальної програми фестивалю відбудуться в інших регіонах України. 

Детальна інформація про фільми та розклад сеансів - на сайті www.aiffua.com

На фото: фільм "Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі". Фото: IMDb

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-