Фонд Шорка запрошує до участі у щорічному журналістському конкурсі

Фонд Шорка запрошує до участі у щорічному журналістському конкурсі

Укрінформ
Фонд пам'яті Курта Шорка (The Kurt Schork Memorial Fund) приймає заявки на участь у конкурсі 2018 року в сфері міжнародної журналістики. Переможців обиратимуть у трьох категоріях: премія за позаштатну журналістику, за місцевий репортаж, за допомогу іноземним журналістам. 

Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

«Фонд пам'яті Курта Шорка запрошує фрілансерів, місцевих репортерів та фіксерів з будь-яких країн світу поборотися за 17-ту щорічну премію, започатковану в 2002 році», - йдеться в оголошенні. 

У номінації за репортаж з місця подій (Local Reporter Award) розглядатимуть роботи журналістів із країн, що розвиваються, які пишуть про важливі події у себе на Батьківщині. 

Іще однією нагородою (Freelance Journalist Award) відзначать тих журналістів, які були в «гарячих точках» та зонах конфліктів. «Вони, ризикуючи власним життям, правдиво повідомляли про події та їх наслідки для регіону», - наголошують організатори конкурсу. 

Третю премію (News Fixer award) отримає журналіст чи експерт, який допомагав іноземним колегам у написанні матеріалів, використовуючи свої знання мови, глибоке розуміння особливостей регіону, довіру місцевого населення. 

Ті, хто планує поборотися за престижну нагороду, мають представити три статті, надруковані між 1 липня 2017 року та 31 березня 2018 року. У випадку премії за допомогу іноземним журналістам подання має надсилати той репортер, який працював над матеріалом за підтримки місцевого колеги. 

Організатори конкурсу попереджають, що комісія розглядатиме лише статті, які вийшли друком або на інтернет-сторінках офіційно зареєстрованих медіа. Блоги, дописи на персональних сторінках у соціальних мережах до уваги братися не будуть.

Серед тем статей називаються військові репортажі, порушення прав людини, проблеми при перетині кордону, боротьба з корупцією та інші складні питання. Судді оцінюватимуть професіоналізм, дотримання високих журналістських стандартів, а також відданість справі та сміливість у поданні матеріалу, зазначають організатори. 

Планується, що церемонія вручення престижної журналістської премії відбудеться наприкінці жовтня чи у перших числах листопада 2018 року у Лондоні. З 2009 року урочистості з цієї нагоди відбувалися у головному офісі фундації Thomson Reuters в британській столиці. Переможцеві у кожній номінації вручать 5 тисяч дол. США

Фонд Курта Шорка був започаткований на честь американського журналіста, який загинув у 2000 році в Сьєрра-Леоне, виконуючи завдання агентства Reuters. Він працював у багатьох гарячих точках, зокрема у Боснії, Чечні, Іраку та Східному Тиморі. Після смерті репортера його родина та друзі за підтримки агентства Reuters заснували фонд його імені та премію за найкращі журналістські роботи. З 2002 року відзнака вручається щорічно. 

Читайте також: На зимовій Олімпіаді у Пхьончхані дебютують шість країн

Українські журналісти неодноразово виходили до фіналу конкурсу, а у 2015 році Катерина Сергацкова виборола перемогу у номінації Local Reporter. Відзнаку вона здобула за репортажі про військові події на Донбасі, опубліковані в журналі «Фокус» та «Esquire Ukraine».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-