Фільм «Чорний квадрат» про Малевича вийде в прокат восени

Фільм «Чорний квадрат» про Малевича вийде в прокат восени

Укрінформ
Український документальний фільм "Чорний квадрат", присвячений відомому художнику Казимиру Малевичу, покажуть у кінотеатрах вже цієї осені.

Про це на брифінгу «Невідомий Каземир Малевич: виробництво документального фільму «Малевич» і сенсаційні архівні знахідки щодо його народження у Києві» сказав кінопродюсер Олег Щербина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Формально фільм - на етапі фіналізації. Його робоча назва - «Чорний квадрат». Ми ставимо за мету до кінця лютого повністю завершити картину і працювати стосовно стратегії його просування. Сподіваємось на просування фільму через світові та європейські кінофестивалі. В Україні плануємо прокат на осінь", - наголосив Щербина, який увійшов до креативної групи фільму.

Учасники брифінгу також акцентували на важливості постаті Малевича для української культури, а також на тому, що такі особистості слід повертати у вітчизняний культурний дискурс.

«Це не просто документальний фільм, це фільм-відкриття. В Україні є необхідність реприватизації культурного діяча. Тема фільму є актуальною, оскільки нам необхідно повертати постать Малевича до українського культурного дискурсу. Так само, як ми зараз намагаємось повернути до цього дискурсу Дзигу Вертова, Олександра Довженка та багатьох інших», - зауважив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Читайте також: Фільм про Малевича на 80% профінансує держава, решту дадуть італійці

Як повідомляв Укрінформ, Держкіно надало фінансову підтримку документальній стрічці про Малевича. Зокрема, Держагентство забезпечує 80% фінансування фільму з робочою назвою «Чорний квадрат».

Фото:.peoples.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-