Фільм про обстріл бойовиками Маріуполя викладуть в інтернет

Фільм про обстріл бойовиками Маріуполя викладуть в інтернет

Укрінформ
На роковини обстрілу Маріуполя  24 січня стрічка  "Десять секунд" члена Української кіноакадемії Юлії Гонтарук з’явиться у мережі для публічного перегляду.

Про це повідомляє прес-служба Української кіноакадемії. 

"Фільм буде доступний для перегляду сьогодні з 19:00 на Youtube-каналі BABYLON'13", - йдеться у повідомленні.

Рівно три роки тому, 24 січня 2015 року, мирне місто Маріуполь зазнало масового обстрілу з боку проросійських бойовиків. Обстріл вівся з систем залпового вогню "Град". Було зруйновано мирний квартал, будинки, школу, дитячий садок. Загинула 31 людина, 117 було поранено. Про те, як у повсякденне життя мешканців міста вторглася війна, розповідає стрічка Гонтарук. 

"Це історія про наше місто Маріуполь, про нашу спільну трагедію, яка все змінила три роки тому в день обстрілу мікрорайону Східний, це історія про простих, живих людей, про справжні почуття, переживання і про те, що життя набагато сильніше смерті. Сьогодні, в третю річницю цієї страшної трагедії, ми хочемо віддати наш фільм людям", - говорить Гонтарук.

Читайте також: На «Золоту Дзигу» претендують 59 українських фільмів

"Десять секунд" - це повнометражна робота виробництва BABYLON’13. У 2017 році стрічка номінувалися на Першу Національну кінопремію “Золота Дзига” у категорії “Найкращий документальний фільм”. Картина також отримала премію імені Андрія Матросова (Міжнародний кінофестиваль про права людини Docudays UA), премію Національної спілки кінематографістів України (2017), перемогу у номінації "Найкращий документальний фільм" на Rivne International Film Festival “Dream City”, KanivFest та фестивалі "КіТи" (2016).

Фото: Українська кіноакадемія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-