Крути 1918: на Київщині знімають батальні сцени історичного фільму

Крути 1918: на Київщині знімають батальні сцени історичного фільму

Фото
Укрінформ
У Київській області третій день проходять зйомки батальних сцен художнього фільму "Крути 1918", і нинішня снігова погода якнайкраще сприяє відтворенню тих подій.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Журналісти, які потрапили на знімальний майданчик у рамках прес-туру, мали змогу відчути атмосферу, в якій 300 студентів і юнкерів узимку 1918 року під Крутами гідно протистояли багатотисячній більшовицькій армії. Кадри з окопів, атака, використання піротехніки - таке масштабне дійство, напевно, не залишить байдужими майбутніх глядачів історичної драми.

Проте стрічка розрахована не лише на тих, хто цікавиться історією - "Крути 1918" планується як екшн, кіно для різновікової аудиторії.

Зйомка фільму про героїв Крут/Фото Євгена Любимова

Фільм розповідатиме історію реального бою, що стався на залізничній станції Крути взимку 1918-го року. В основі сюжету - історія двох братів, Андрія і Олекси Савицьких, які на тлі доленосних подій у країні закохуються у прекрасну Софію. Більшовики підступають до Києва, місто наповнили «червоні» агенти. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких і брати Савицькі, стають проти 4-тисячного добре озброєного війська.

Читайте також: Розенко квапить Мінкульт із модернізацією кіностудії Довженка

Презентація фільму відбудеться 25 січня. Його представить творча група у складі режисера Олексія Шапарєва, продюсера Андрія Корнієнка, автора сценарію Костянтина Коновалова, акторів Євгена Ламаха, Надії Коверської, Андрія Федінчика, Олексія Тритенка, Олександра Піскунова, Дмитра й Остапа Ступок.

Виробництво фільму здійснює компанія Good Morning Film за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Перший знімальний день проходив на території національного парку "Межигір’я". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-