Розенко квапить Мінкульт із модернізацією кіностудії Довженка

Розенко квапить Мінкульт із модернізацією кіностудії Довженка

Укрінформ
Затвердження стратегічного плану розвитку і модернізації Національної кіностудії імені Довженка є одним із головних напрямків плану заходів з підготовки та відзначення 90-річчя від дня її заснування.

На цьому у четвер під час наради з питань розвитку кіностудії наголосив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал

"Цього року Національна кіностудія імені Довженка відзначатиме своє 90-річчя. Урядом затверджено відповідний план заходів, який передбачає, зокрема, технічне переоснащення кіностудії. Це практично є головним завданням, адже лише модернізація кіностудії дозволить поновити на її базі повний цикл кіновиробництва, що дасть додатковий імпульс розвитку українського кінематографа", - сказав Розенко.

Тому, за його словами, вже зараз, невідкладно Міністерству культури разом з Національної кіностудією та Держкіно потрібно приступити до розробки проекту стратегічного плану розвитку і модернізації Національної кіностудії імені Довженка, щоб уже до травня цей план затвердити на уряді. 

"У нас прийняті закони, які відкривають нові можливості для розвитку кіноіндустрії в цілому, але в цьому контексті ми не повинні забувати і про ті національні кінопідприємства, які знаходяться у державній власності. Вони також мають на собі відчути турботу держави і державну підтримку їхньої діяльності", - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Читайте також: У Києві викрили кіностудію російських пропагандистів

Водночас Розенко нагадав, що план заходів з підготовки та відзначення 90-річчя від дня кіностудії імені Довженка передбачає проведення урочистих і мистецьких заходів, мультимедійного фестивалю "Довженко APPLE FEST", а також створення на базі Національної кіностудії музею кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-