Людмилу Гурченко увічнять у бронзі в центрі Харкова�

Людмилу Гурченко увічнять у бронзі в центрі Харкова

Укрінформ
Бронзовий пам'ятник легендарній актрисі Людмилі Гурченко встановлять у сквері на проспекті Незалежності в центрі Харкова.

Про це розповів журналістам депутат Харківської міськради Габріел Михайлов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ініціатива увічнити пам'ять знаменитої харків'янки Людмили Гурченко належить Харківському міському голові Геннадієві Кернесу. Автором пам'ятника став харків'янин, заслужений художник України Катіб Мамедов. Він, за його словами, 20 років виношував ідею пам'ятника улюбленій актрисі, і нарешті його мрія здійснилася. Скульптор працював над пам'ятником півтора року, створив десятки ескізів, деякі навіть відлив з бронзи. У результаті затверджено ескіз бронзового монумента заввишки більш як 7,5 метрів. У композицію також увійшли 15 персонажів з шести найвідоміших фільмів за участю Людмили Гурченко - від "Карнавальної ночі" до "Вокзалу для двох" і "Любов і голуби", - зазначив депутат.

Читайте також: Харківська ялинка - найвища в Україні

За його словами, зараз у сквері, де буде встановлено пам'ятник, триває реконструкція: "Навесні, після завершення всіх робіт, пам'ятник буде урочисто відкритий".

Як повідомляв Укрінформ, у травні 1996 року в Харкові відкритий перший у СРСР музей землячки, народної артистки СРСР Клавдії Шульженко. У квітні 2012 року депутати Харківської міськради на сесії прийняли рішення про нову назву установи: "Музей видатних харків'ян ім. К.І.Шульженко". Окремі стенди експозиції присвячені знаменитим артистам кіно Людмилі Гурченко, Наталії Фатєєвій, Олексію Петренку, Олені Яковлевій.

У серпні 2016 року на боковій частині будинку по провулку Гурченко (колиш. Кравцова) відкрито мурал - портрет Людмили Гурченко площею 250 кв. м. У цьому будинку Гурченко, яка народилася в Харкові в 1935 році, жила з батьками під час німецької окупації.

Що стосується скульптора Мамедова, то він, серед іншого, відомий як автор популярних серед любителів селфі пам'ятників героям творів Ільфа і Петрова, що на вулиці Ярослава Мудрого в центрі Харкова: Остапу Бендеру, Елочці Людоїдці та Кісі Вороб’янінову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-