Харківська ялинка - найвища в Україні

Харківська ялинка - найвища в Україні

Фото
Укрінформ
Найвищу в Україні 36,5-метрову ялинку відкрили на площі Свободи у центрі Харкова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Харківська красуня зібрана з багатьох окремих секцій і підсвічується світлодіодними лампами. Вогні на ялинці - це сотні гірлянд, що змінюють одна одну, - варіацій денного і нічного оформлення. Ялинку прикрашає кілька тисяч іграшок: кулі з глянсового пластика, завитки морозних узорів, що світяться, півсотні величезних куль, що світяться.

Почесними учасниками церемонії відкриття ялинки разом з представниками Харківської міськради стали зарубіжні гості, у тому числі директор ЄБРР в Україні  Шевкі Аджунер.

На концерті просто неба преодемонстрували свої таланти півсотні найкращих творчих колективів міста, включаючи театр "Мадригал". Дід Мороз і Снігуронька - артисти харківських театрів - привітали присутніх на площі до десяти тисяч городян зі святом Святого Миколая і наступаючим Новим роком.

На площі розгорнув торговельні ряди традиційний ярмарок: у павільйонах продають глінтвейн, чай, шашлики, гриби на мангалі, млини всіх сортів, смажену на вогні рибу, мед, солодощі, сувеніри та іграшки.

Працюють також кінотеатр просто неба, каруселі й тир.

30 грудня на площі відкриється будинок Діда Мороза, в якому популярний казковий герой до 14 січня прийматиме гостей - дорослих і дітей, даруючи їм гостинці.

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-