Цьогоріч закладені підвалини бурхливого розвитку українського кіно - Нищук

Цьогоріч закладені підвалини бурхливого розвитку українського кіно - Нищук

Укрінформ
В Україні цьогоріч розпочалося справжнє відродження національного кіновиробництва.

На цьому наголосив під час години запитань до уряду у Верховній Раді міністр культури України Євген Нищук, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"У році, що минає, закладено підвалини бурхливого розвитку українського кіно. Закон України "Про державну підтримку кінематографії в Україні" увібрав у себе найкращі та найефективніші механізми та інструменти підтримки кінематографії, успішно випробувані в європейських країнах. Кількість фільмів за державної підтримки, що прийняті у 2017 році, - 33, два з них - анімаційні. Кількість підписаних контрактів та договорів на виробництво фільмів за державної підтримки на наступний рік - 32. Буквально кожного дня підписуються по 5-6 контрактів на нові фільми. У масовому прокаті очікується більше 30 фільмів", - сказав Нищук.

Читайте також: “Кіборги” вже зібрали в прокаті понад 15 мільйонів

Він зазначив, що успіх фільму "Кіборги", який, за останніми даними, уже зібрав 15 млн грн і який переглянуло понад 220 тисяч глядачів, вказує на те, що українське кіно може бути конкурентним.

"Уявіть, яка прогресія успіху на нас чекає наступного року і в подальшому при такій динаміці і при збільшенні фінансування. Адже ми передбачаємо на наступний рік 1 млрд на розвиток української кінематографії", - підкреслив міністр культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-