Мінінформ презентував стрічку

Мінінформ презентував стрічку "Дякую", яка відкриває світові Україну

Фото
Укрінформ
Прем’єра художньо-документальної стрічки "Дякую" відбулась 19 грудня в українській столиці. Стрічку було знято з метою популяризації України в світі та в рамках Року Японії в Україні.

На цьому наголосив міністр інформаційної політики України Юрій Стець під час презентації фільму.

"Ця стрічка покликана показати цікаву, гостинну, позитивну Україну... І для мене Рік Японії в Україні не закінчиться 31 грудня цього року. Він буде тривати і далі, тому що я для себе відкрив Японію", - підкреслив Юрій Стець.

Він зазначив, що наслідком співпраці Мінінформполітики з Посольством Японії в Україні в рамках Року Японії стало  спрощення візового режиму для українців і тепер більше українців зможуть для себе відкривати Японію.

"Це ще більше відкриває нам можливість спілкування і розуміння, що культури наших двох народів є дуже близькі. У нас однакові цінності — сім’я, традиції, культура, історія", - підкреслив Стець.

Він також повідомив, що з ініціативи МІП підготували версію фільму "Дякую" японською мовою, і подарував послу Японії в Україні Шігекі Сумі флеш-карту фільму в перекладі японською.

Дипломат подякував Міністерству інформполітики за організацію показу стрічки. Він нагадав, що Рік Японії в Україні був офіційно проголошений Президентом України Петром Порошенком.

"Керуючись цим, і українська, і японська сторона провели дуже багато тематичних заходів. Одним з проектів була висадка сакур, і цього року було висаджено близько 1600 сакур в Україні. Звісно, і я, і Юрій Стець працюємо над тим, щоб поширювати, популяризувати Рік Японії в Україні. І показ цієї стрічки — це один з багатьох заходів, які організовані з ініціативи  Міністерства інформаційної політики", - підкреслив Шігекі Сумі. 

Посол підтвердив, що з січня наступного року Японія запроваджуватиме більш спрощену процедуру видачі віз.

"Я дуже хочу, щоб все більше українців приїжджали до Японії, незважаючи на відстань", - сказав він.

Читайте також: Рік Японії в Україні зміцнив двосторонні відносини між країнами

А ще повідомив, що Рік Японії в Україні офіційно завершиться цієї п’ятниці, 22 грудня, на Софійській площі проведенням  3D-mapping-show. Програма почнеться о 18:00 і повторюватиметься кожні 20 хвилин до 23:30.

"Я сподіваюсь, що до цієї церемонії долучиться багато людей і запрошую всіх", - сказав Шігекі Сумі.

Мінінформ презентував стрічку "Дякую"/ Фото Павла Багмута

У стрічці "Дякую" йдеться про японця Хіроші Оно, який заблукав Україною та отримав масу позитиву від своєї подорожі. Знаючи слово "Дякую", він потрапив у Дяково на Закарпатті і промандрував найцікавішими куточками України, діставшись до Києва на конференцію, де він є головним спікером.

Показ стрічки відвідали члени Кабінету міністрів, представники Адміністрації Президента, дипломатичного корпусу іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-