"Щедрика" заспівав зведений хор з п'яти областей України

Відео
Укрінформ
У Вінниці зведений хор виконавців з усієї країни у понад 400 голосів виконав славнозвісного "Щедрика" Миколи Леонтовича.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До 140-річчя Миколи Леонтовича на Вінниччині проходить фестиваль хорового мистецтва. Один із його заходів – флешмоб, під час якого всесвітньо відомого "Щедрика" в обробці нашого земляка одночасно заспівали понад 400 виконавців  - хористів з усієї країни", - повідомив начальник управління культури і мистецтв Вінницької ОДА Станіслав Городинський.

Участь у флешмобі, який відбувся на площі Тараса Шевченка, взяли хори з Одеси, Рівного, Харкова, Бердичева та Чернігова.

Усього в фестивалі беруть участь понад 1400 виконавців як професійних, так і аматорів.

Читайте також: Окрім "Щедрика", Леонтович є автором більш як 150 обробок народних пісень - Порошенко

Всесвітньо відомий "Щедрик" Миколи Леонтовича, 140-річчя якого відзначається сьогодні, сягає корінням дохристиянських часів. Уперше цю щедрівку Микола Леонтович почув 1901 року, перебуваючи у батьків на Вінниччині. Він створив 5 редакцій обробки "Щедрика".

Уперше "Щедрика" 1916 року виконав хор Київського університету, яким тоді керував Олександр Кошиць. 1921 року цей музичний твір пролунав в Карнегі-холі. Там його почув  американець українського походження Пітер Вільховський. Саме він згодом зробив зі "Щедрика" пісню "Carol of the bells".

Фото: vinnitsa.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-