Порошенко підписав закони про держпідтримку вітчизняного кіно

Порошенко підписав закони про держпідтримку вітчизняного кіно

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів зустріч з представниками вітчизняної теле- та кіноіндустрії, під час якої підписав зміни до Митного та Податкового кодексів щодо держпідтримки українського кіно.

Як повідомляється на сайті Президента України, Порошенко зауважив, що ці закони – продовження підтримки виробництва національних фільмів задля розвитку галузі та інтеграції України в світовий кінопростір. 

Він нагадав, що навесні було прийнято Закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», дія якого вже дала конкретні результати.

«На сьогодні можемо констатувати, що конкретні практичні результати цього закону ми вже маємо. Якщо в 2013 році кількість глядачів, які відвідували кінотеатр для того, щоб подивитися українські фільми, становила близько 190 тисяч за рік, то цього року ми очікуємо цифру, яка значно перевищить мільйон, а в 2016 році це було близько 900 тисяч», - констатував Порошенко.

Президент також зауважив, що у 2016 році було знято і вийшло на екрани 35 нових українських фільмів.

Читайте також: У Дніпрі відбувся допрем'єрний показ фільму «Кіборги»

"Це найбільша кількість за часів незалежності. Конкретний, практичний результат. Причому я маю підстави стверджувати, що цього року ця цифра може бути навіть більше – з впевненістю дивляться в майбутнє і вже закладені підстави для того, щоб робити більше 120 фільмів", - додав Порошенко, звернувши увагу на той факт, що значна частина цих фільмів - патріотичні.

Глава держави зазначив, що саме зміни до Податкового і Митного кодексів сприятимуть подальшій підтримці та розвитку виробництва якісного вітчизняного кінопродукту.

«Зараз переді мною є ще один закон, навіть два, які спрямовані на подальшу державну підтримку кінематографії. Йдеться і про зняття оподаткування, зняття мита на обладнання, яке завозиться кінематографістами для того, щоб знімати якісне, патріотичне українське кіно», - зазначив Порошенко.

Документами запроваджується звільнення на 5 років від оподаткування ПДВ та ввізним митом товарів, що використовуються у кінематографії. Також передбачені пільги з ПДВ при дистрибуції, демонстрації, розповсюдженні національних та іноземних фільмів, озвучених державною мовою.

«Я тішуся цьому (ухваленню законів. - Ред.), бо це означає, що командними діями ми можемо забезпечити ефективну координацію продюсерів, творчої інтелігенції, громадськості, парламенту, уряду і президента», - сказав Порошенко.

Присутні на зустрічі представники теле- та кіноіндустрії подякували главі держави за послідовну підтримку галузі, чого не було за всі роки незалежності. Вони висловили переконання, що в майбутньому кількість якісного українського кіно зростатиме.

Фото і відео: АПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-