Флешмоб: що читають Гройсман, Луценко та Жадан

Флешмоб: що читають Гройсман, Луценко та Жадан

Огляд
Укрінформ
Український інститут книги розпочав флешмоб у соціальних мережах, покликаний популяризувати книжки українських видавництв.

Умови надзвичайно прості – розповісти про українську книжку, яку ви зараз читаєте, сфотографуватися з нею і позначити у своєму пості наступних учасників флешмобу.

Міністр культури Євген Нищук розпочав флешмоб книгою «Як у тіні» видання Артбук. 

Директор Українського інституту книги Тетяна Терен розповіла про одну з новинок видавництва "Основи" – "Адмінстратегію" Ізабели та Мачея Кішіловських.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман один із перших, хто підтримав флешмоб: "Сьогодні ми багато говоримо про інновації, рівняємося на успіх тих, хто не просто йде в ногу з часом, а випереджає час – технічно, технологічно, інформаційно. Та ми майже не бачимо наскільки складним є цей інструмент – інновації. Вони можуть підняти на космічні висоти, а можуть розбити вщент – в залежності від мети, з якою вони запроваджуються. І це також треба знати, бачити і вчитися. І я вчуся – на кращому досвіді, на яскравих прикладах - рідною мовою".

Зараз прем'єр читає бестселер професора Гарвардської бізнес-школи Клейтона М. Крістенсена «Дилема Інноватора».

Перший віце-прем'єр-міністр України та міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів радить "Читанку":  "Книга написана простою українською мовою і є живим втіленням реальних історій з життя простих людей. Свого часу "Читанка", як і багато творів Шашкевича була заборонена і майже втрачена. 100 років тому послідовники автора віднайшли оригінальний рукопис і завдяки зусиллям багатьох людей цьогоріч книга вийшла друком. А її історії проникають у серце незалежно від віку".

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко захопився останнім романом Юрія Винничука "Лютеція". 

Міністр освіти Лілія Гриневич для флешмобу #читайукраїнське обрала фінську історію успіху:

Міністр інфраструктури Володимир Омелян теж знаходить час для читання:

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов порекомендував 3 книжки: "Спогади Павла Скоропадського" та "Чому нації занепадають?" від видавництва «Наш Формат» та "Добробати" видавництва "Фоліо".

Генеральний прокурор України Юрій Луценко у захваті від українського перекладу "Дівчини у паутинні".

Народний депутат Микола Княжицький розповів про улюблену книгу з гуцульським епосом "На високій полонині" Станіслава Вінценза.

Письменниця Оксана Забужко зазвичай читає "по кілька книжок паралельно (для різних цілей), - а "неперервним тлом" останні 1,5 місяці щасливо, наче з рідною людиною, прожила з нарешті-вперше-виданою-без-цензури "Леся Українка. Листи 1898-1902" від видавництва "Комора".

Поет, прозаїк та музикант Сергій Жадан палко рекомендує всім нову книгу Галини Крук "Доросла": 

Один із лідерів фольк-рок-гурту «Kozak System» Іван Леньо зізнається, що біля нього в ліжку зараз лежить Іван Малкович: "Вірніше, видана ним "Антологія Української Поезії XX ст."

Музиканти B&B Project‏ читають українською:

Чемпіон Європи зі штовхання ядра Роман Вірастюк також багато читає:

Перший малюнок - facebook Інжир 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-