У Нью-Йорку показали, як Україна боронить безпеку Європи

У Нью-Йорку показали, як Україна боронить безпеку Європи

Фото
Укрінформ
Презентація українського фотопроекту ".RAW Україна на передовій", яка зібрала роботи понад тридцяти майстрів фотографії про поетапне становлення нової Української армії, відкрилась у суботу в центрі Нью-Йорка.

Експозиція демонструється в Українському музеї на Манхетені, передає власний кореспондент Укрінформу.

Проект, по суті, представляє документальну фотохроніку військових дій на сході України з початку російської агресії в 2014 році. На світлинах чітко простежується перетворення Української армії й суспільства через спогади очевидців і безпосередніх учасників тих подій, що назавжди змінили Україну і світ.

"Наша ключова аудиторія – це українці, які живуть за кордоном. Ми звертаємося до кожного з них: якщо ви приведете двох-трьох своїх друзів не українців і покажете їм, що таке Україна, що відбувається в Україні, то ми досягнемо свого результату", - розповів в інтерв'ю Укрінформу про експозицію держсекретар Мінінформполітики України Артем Біденко.

Водночас, за його словами, презентація спрямована не тільки на поціновувачів мистецтва, але також на політиків, журналістів та активних представників громадянського суспільства.

На основі обраних робіт раніше цього року була видана фотодобірка ".RAW Історія змін українців та армії". Цей проект став спробою об’єднати велику кількість професійних та аматорських фотографій від початку подій на Майдані до воєнних дій на сході України. Водночас, проект розповідає про те, як Українська армія пройшла величезний шлях від малоефективної структури радянського зразка до сучасної армії, що зараз гарантує безпеку Україні і Європі в цілому.

Читайте також: У Києві до річниці Майдану засяяли Промені гідності

"Україна впевнено стала на шлях євроатлантичної інтеграції, підтримки цивілізованих цінностей, колективної безпеки Європи як певного середовища з вільними людьми та вільними кордонами. Безпека – основа цієї свободи. Як ще продемонструвати наміри України й ті цінності, що ми розділяємо, як не за допомогою художніх засобів?" – зазначив Артем Біденко.

Проект, ініційований Міністерством оборони України та ГО “StratCom”, демонструється в Сполучених Штатах за підтримки Міністерства інформаційної політики України й Посольства України в США. Як зазначили організатори, експозиція стала платформою для соціально-інформаційної та культурної дипломатії України на міжнародній арені. Презентація фоторобіт вже відбулася позаминулого тижня в Парижі, до цього вона пройшла в Берліні. В Нью-Йорку експозиція продовжуватиметься до 30 грудня. 

Фотопроект ".RAW Україна на передовій"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-