У Парижі стартував фестиваль, присвячений Україні

У Парижі стартував фестиваль, присвячений Україні

Укрінформ
У Парижі відкрився фестиваль «Вікенд на Сході», що дає змогу багато дізнатися про Україну через твори сучасного музичного, літературного та кіномистецтва.

Фестиваль, що розпочався у четвер ввечері, триватиме до 20 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Покази кіно, літературні дискусії, концерти – все присутнє в програмі заходів фестивалю. Думаю, що Україна вперше бере участь і робить такий важливий внесок, що має за мету підтримати культурні заходи у Франції... Хочемо показати Україну як демократичну, молоду, динамічну країну, яка зараз переживає дуже важливий етап свого активного розвитку», - наголосив на відкритті Надзвичайний та Повноважний Посол України у Франції Олег Шамшур.

Голова дипломатичного представництва України у Франції вказав на те, що кілька заходів фестивалю будуть присвячені незаконно ув’язненому в Росії українському режисерові Олегу Сенцову. 

«Ми хочемо представити вам Україну сучасну, яка бореться проти агресії, і розповісти про наших митців, які стали жертвами російської агресії, про таких як Олег Сенцов. Представлення історії з Олегом Сенцовим - це доказ всієї складності ситуації», - сказав дипломат.

У четвер в рамках фестивалю відбулися літературні читання за участю Сергія Жадана, Андрія Куркова, Оксани Забужко, Олексія Нікітіна.

Читайте також: Міжнародний фестиваль анімації відбудеться в Києві

У програмі фестивалю заплановані конференція на тему мистецтва, театральні постановки, кінопокази, виставки, зустрічі з представниками українського мистецтва.

Фестиваль «Вікенд на сході» проходить у Франції на постійній основі, має за мету знайомство французької публіки із сучасним мистецтвом однієї з країн Східної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-