"Ворошиловград" і "Стоп-Земля" отримали головні призи Connecting Cottbus

Укрінформ
Два українські кінопроекти - "Ворошиловград" і "Стоп-Земля"- отримали головні призи в індустріальній секції міжнародного кінофоруму Connecting Cottbus (Німеччина).

Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

"Проект "Ворошиловград", що є екранізацією однойменного роману Сергія Жадана і реалізовується за підтримки Держкіно України, переміг у секції Work in Progress. Ця секція у рамках кінофоруму організована цьогоріч уперше. "Ворошиловград" обрали з 50 проектів, поданих з усієї Європи. Команда проекту отримала грошовий приз розміром 35 тис. євро", - йдеться в повідомленні.

Екранізацію "Ворошиловграда" здійснює режисер Ярослав Лодигін, для якого ця повнометражна робота стала дебютною. Стрічка створюється у копродукції України (компанія Limelite) та Швейцарії (Film Brut). Оператор-постановник – Сергій Михальчук, продюсер – Володимир Яценко. Сценаристи - Сергій Жадан, Ярослав Лодигін та Наталія Ворожбит.

Читайте також: Фільм "Ворошиловград" відібрали для участі в кінофорумі Connecting Cottbus

Торік "Ворошиловгад" на цьому кінофорумі отримав аж дві нагороди: COCO Best Pitch Award і COCO Producers Network Award.

Цьогоріч ці дві нагороди отримав український кінопроект "Стоп-Земля" - повнометражний ігровий дебют Катерини Горностай. Проект визнали найкращим зі 125 поданих. Команда фільму отримала грошовий приз розміром 1500 євро.

"Стоп-Земля" є спільним проектом двох українських продюсерських компаній. Продюсери фільму - Віталій Шереметьєв та Наталія Лібет ("Ессе Продакшн Хаус"), Геннадій Кофман, Ольга Бесхмельніцина ("Магіка-фільм") і Вікторія Хоменко.

Як відзначив голова Держкіно Пилип Іллєнко, вітаючи переможців індустріальних секцій фестивалю, журі Connecting Cottbus вже третій рік поспіль оцінює українські проекти як найкращі. 

"Я вважаю це великим успіхом і визнанням потенціалу української кіноіндустрії. Також сподіваюся, що це не єдині перемоги українських фільмів на цьогорічному кінофестивалі у Коттбусі, адже невдовзі будуть оголошені переможці конкурсних програм, у яких представлені чотири українські стрічки", - сказав Іллєнко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-