Фільм

Фільм "Ворошиловград" відібрали для участі в кінофорумі Connecting Cottbus

Укрінформ
Проект "Ворошиловград", що є екранізацією однойменного роману Сергія Жадана і реалізовується за підтримки Держкіно України, відібраний до участі в індустріальній секції Work in Progress міжнародного кінофоруму Connecting Cottbus.

Про це Укрінформу повідомляє прес-служба Держкіно.

"Ця секція у рамках кінофоруму організована цьогоріч вперше. "Ворошиловград» став одним із чотирьох кінопроектів, обраним із 50 поданих", - йдеться у повідомленні.

Екранізацію "Ворошиловграда" здійснює режисер Ярослав Лодигін, для якого ця повнометражна робота стала дебютною. Стрічка створюється у копродукції України (компанія Limelite) та Швейцарії (Film Brut). Оператор-постановник – Сергій Михальчук, продюсер – Володимир Яценко. Сценарій фільму написаний Сергієм Жаданом, Ярославом Лодигіним та Наталією Ворожбит.

За сюжетом, Герман повертається до містечка свого дитинства у степах Донбасу, щоб знайти зниклого брата і врятувати його бізнес. Проте реальність виявляється хиткою, майбутнє – невизначеним, а минуле викликає надто гостру ностальгію. Ця лірична і жорстка, соціальна і метафізична, меланхолійна й реалістична історія сповнена безмежних просторів, спогадів, сновидінь, мрій, джазу та духу справжньої дружби.

Читайте також: "Молодість. Пролог - 47" оголосила переможця

Як повідомлялося, торік "Ворошиловград" на кінофорумі Connecting Cottbus отримав 2 нагороди: COCO Best Pitch Award і COCO Producers Network Award.

19-ий Connecting Cottbus відбудеться 9-10 листопада 2017 р. у рамках Міжнародного кінофестивалю в Котбусі (Німеччина) .

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-