Режисер

Режисер "Живих": Стрічка - про приховування правди про Голодомор

Укрінформ
В останню суботу листопада - День пам’яті жертв Голодомору 1932-33-х років - відомий режисер-документаліст Сергій Буковський проведе майстер-клас із серії освітніх заходів Української кіноакадемії.

Про це повідомляє прес-служба кіно академії.

"Саме цій даті буде присвячений майстер-клас Сергія Буковського "...не шукайте! Кінохроніки Голодомору не існує!",  який відбудеться 17 листопада в Домі "Майстер Клас". Мова йтиме про стрічку "Живі" (2008) Буковського", - зазначається в повідомленні.

Режисер зупиниться на тому, як було складено структуру фільму, розповість про роботу з архівами та як виходити із критичних ситуацій під час роботи над фільмом.

За словами Буковського, "Живі" – це стрічка про приховування правди. Один із персонажів, британський журналіст Гаррет Джонс, в 30-ті роки об’їздив усю Харківщину та опублікував у західній пресі велику статтю про те, що відбувається в Україні. Оригінали цих документів показані та озвучені в фільмі. Але світ тоді не здригнувся від жаху. Гаррета у Харкові затримали та екстрадували, він став в СРСР персоною нон грата.

Фільм “Живі” був показаний у 20-ти країнах світу.

Читайте також: На відкритті Днів українського кіно в Ризі підтримали Сенцова

Сергій Буковський - член Національної спілки кннематографістів України, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, володар премії "Телетріумф"та Національної кінопремії "Золота дзига". Нині він працює як незалежний режисер та веде режисерську майстерню для молодих документалістів. Буковський більше 10-ти років працював на Українській студії хронікально-документальних фільмів, за 35-річну кар’єру в кіно він зняв близько 40 документальних фільмів, що брали участь у багатьох фестивалях і були відзначені нагородами.

Майстер-клас відбудеться за адресою: вул. Б.Хмельницького, 57. Початок о 19:00. Вартість за реєстрацією – 150 грн, без реєстрації - 200 грн.

Це вже другий майстер-клас у рамках освітньої програми Української кіноакадемії. Відкрив програму 31 жовтня. творчий виступ відомого кінорежисера, голови правління Української кіноакадемії Михайла Іллєнка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-