У Вінниці стартує міжнародний фестиваль імені винахідника саксофона

У Вінниці стартує міжнародний фестиваль імені винахідника саксофона

Укрінформ
У Вінниці в понеділок стартує Міжнародний фестиваль саксофонної музики імені Адольфа Сакса VINNYTSIA ADOLPHE SAX FESTIVAL – 2017.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив організатор фестивалю Євген Попель.

«З понеділка по п’ятницю включно у Вінниці лунатиме саксофонна музика – відбудеться Міжнародний фестиваль саксофонної музики імені Адольфа Сакса. Цього року на фестивалі у нас буде джаз і класика, авангард і сучасна музика – є чим порадувати і здивувати глядачів», - повідомив Попель.

За його словами, на різних концертних майданчиках міста відбудуться концерти та майстер-класи провідних саксофоністів України та Європи, ІІ міжнародний конкурс духової музики «VinVenti» і ексклюзивний кінопоказ фільму про винахідника саксофону «Сакс Революція. Адольф Сакс».

Читайте також: Єврейське щастя, сидячі пам’ятники та незвичайні музеї Вінниці

Так, у понеділок героями концерту-відкриття стануть два чудові колективи: у першому відділенні концерту кращі композиції Астора Пьяццолли та інших знаменитих композиторів зіграє New Age Sax Quartet. У другому відділенні Вінниця вперше буде насолоджуватися музикою і неповторною грою АНДРІЙ ЧМУТ БЕНД - музиканти зіграють як свої авторські композиції, так і композиції відомих джазових виконавців.

Насолодитися саксофонними експериментами вінничани зможуть і на концерті, який 8 листопада о 18.30 пройде у Вінницькій обласній філармонії. Свої соло представлять чотири видатні саксофоністи України: Роман Фотуйма (Київ), Ілля Васячкин (Брюссель), Артем Голоднюк (Київ) і Євген Попель (Вінниця).

Під акомпанемент київських піаністок, лауреатів міжнародних конкурсів Дар'ї Шутко і Юлії Компанієць вони виконають твори сучасних композиторів Америки, Франції, Японії та України, а у фіналі концерту всі разом зіграють п'єсу «Козацькі ігрища», яку спеціально для саксофонного квартету написала вінницька композитор Яна Шлябанська.

Фінішує фестиваль 10 листопада у Будинку офіцерів гала-концертом, на якому оркестром Повітряних сил Збройних сил України буде диригувати маестро Алан Крепен з Бельгії -  професор класу саксофона Королівської консерваторії Брюсселя, головний диригент Королівського симфонічного оркестру Повітряних сил, арт-директор оркестрів Збройних сил Бельгії, член правління Асоціації Адольфа Сакса, автор багатьох музичних творів для симфонічного оркестру, а також для саксофона і фортепіано.

Окрім того, у рамках фестивалю 6, 7 і 10 листопада у креативному просторі «Артинов» (ТД «Галерея Інтершик», 2 поверх, вул. Архітектора Артинова, 12а) всі бажаючі зможуть відвідати майстер-класи Андрія Чмута, Артема Голоднюка, Романа Фотуйма, Алана Крепената, Іллі Васячкина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-