Держкіно повідомило про завершення фільмування фентезійної “Поліни”

Держкіно повідомило про завершення фільмування фентезійної “Поліни”

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно переглянуло завершений виробництвом повнометражний художній фільм "Поліна".

Про це повідомляє прес-служба агентства.

 "Спільне виробництво картини здійснили Україна (компанія "Кінороб" за підтримки Держкіно), Бельгія та Франція (компанія "Wild Tribe Films"). Режисер та співавтор сценарію - француз Ерік Оліас Барко. Серед співавторів також бельгійці Анушка Валевік і Жонатан Ньоманн. Продюсери - Оліас Барко, Денис Іванов та Єгор Олесов", - ідеться в повідомленні.

Фільм розповідає про 11-річну дівчинку, яка нічого не знає про своє минуле і долі батьків. Вона живе в будинку зі злою тіткою і двоюрідним братом. Ті таємно планують позбутися дівчинки в день її народження, щоб отримати таємничий спадок – кіностудію. Поліні вдається втекти, і вона вирушає в чарівну подорож на пошуки правди про свою сім'ю.

У фільмі знялися відомі французькі актори Жан Рено, Віржіні Ледуайен та Едуар Бер, український силач Василь Вірастюк та білоруська актриса Яна Новікова ("Плем'я"). Головну роль виконала українка Поліна Печененко.

Композитором фільму є Дмитро Шуров, оператором – триразовий лауреат премії "Сезар" француз Т’єррі Арбогаст.

Проект "Поліна" став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно, яке виділило на створення фільму 10,8 млн грн, що становить  20% від кошторисної вартості виробництва.

Зйомки "Поліни" проходили в Києві на кіностудії Film.ua, яка стала не просто знімальним майданчиком, а й повноцінним персонажем історії.

Читайте також: «Сторожова застава»: режисер і актори сподіваються на продовження

Фільм знятий українською, англійською та французькою мовами та повністю дубльований українською.

В український прокат "Поліна" вийде вже наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-