У Страсбурзі відбувся перший закордонний показ українського фентезі

У Страсбурзі відбувся перший закордонний показ українського фентезі

Укрінформ
Ввечері 14 жовтня у Страсбурзі, в одному з найстаріших кінотеатрів Європи «Odyssee», що в самому центрі міста, відбувся показ українського фільму-фентезі «Сторожова застава».

Показ пройшов у рамках першого Тижня українського кіно у Страсбурзі «Фокус на Україні - Focus sur l’Ukraine», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На свято Покрови, в день, коли Україна відзначає День захисника Вітчизни, дуже символічно і ми так спеціально запланували дивимося «Сторожову заставу» - фільм про захисників». Вітаю всіх зі святом», - наголосив перед переглядом Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

На показі фільму був присутній один зі сценаристів картини Ярослав Войцешек. Він розповів, що планується зйомка другої частини фільму «Сторожова застава», також починаються зйомки фільму «Захар Беркут», у планах знімати космічну фантастику, де будуть присутні українці.

«Маємо виховувати наших дітей з думкою про те, що ми переможці, що ми можемо і повинні перемагати. Цього дуже не вистачає в нашому культурному просторі. Більшість літературних творів про українці розповідають про страждання, а не про перемоги. Хоча нам є чим пишатися і в історичному минулому, і нині. Також фільм вийде на екрани як міні-серіал з чотирьох серій», - розповів Укрінформу сценарист Войцешек.

Читайте також: Дружина Порошенка разом із дітьми-сиротами подивилася фентезі "Сторожова Застава"

Показ фільму, організований Постійним представництвом України при Раді Європи, та був присвячений українському режисерові Олегу Сенцову, незаконно ув'язненому в Росії.

Як відомо, фільм вийшов у широкий кінопрокат 12 жовтня. Стрічку демонструють нині на 250 екранах кінотеатрів по всій Україні. Також права на "Сторожову заставу" продано у Францію, Іспанію, Японію, Південну Корею. На етапі переговорів - Китай, Італія та Німеччина. У листопаді картина буде показана у рамках American Film Market.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-