Дружина Порошенка разом із дітьми-сиротами подивилася фентезі

Дружина Порошенка разом із дітьми-сиротами подивилася фентезі "Сторожова Застава"

Фото
Укрінформ
Перша леді України Марина Порошенко разом із дітьми з дитячих будинків та з дітьми з інвалідністю Київщини відвідала прем'єру пригодницького фільму Юрія Ковальова "Сторожова Застава", яка проходила у столичному кінотеатрі Сінема Сіті.

Про це повідомляє офіційне представництво Президента України.

"Дуже важливо, що українське кіновиробництво відповідає світовим тенденціям. Особливу увагу хотілося б звернути на патріотичну спрямованість фільму "Сторожова Застава", який презентовано під гаслом "захисти минуле заради майбутнього". Адже вкрай важливо виховувати в маленьких українцях свідомих громадян своєї держави, які знають, цінують і захищають свою історію", - наголосила Марина Порошенко.

"Сторожова Застава" - це історія про звичайного хлопчика Вітька, який під час сонячного затемнення потрапляє на тисячу років назад, у Київську Русь, у розпал вирішальної битви Добра і Зла. Саундтрек до фільму написав Олег (Фагот) Михайлюта, який виконав роль вартового. Одну з героїнь зіграла народна артистка України Наталя Сумська.

Стрічку створено за мотивами книги Володимира Рутківського компанією Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Загальний кошторис стрічки - 40 млн гривень, із яких 45% профінансовано Держкіно. Над фільмом працювала команда з понад 500 професіоналів.

12 жовтня фільм вийшов у широкий кінопрокат. Стрічка виходить на 250 екранах кінотеатрів по всій Україні. Також права на "Сторожову Заставу" продано у Францію, Іспанію, Японію, Південну Корею. На етапі переговорів - Китай, Італія та Німеччина. У листопаді картина буде показана у рамках American Film Market.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-