У конкурсі спецподії

У конкурсі спецподії "Молодість. Пролог" змагатимуться 18 стрічок

Укрінформ
Спеціальна подія "Молодість. Пролог", яка презентуватиме майбутній 47-ий кінофестиваль, відбудеться 21-22 жовтня у Києві.

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

"21-22 жовтня відбудеться Національний конкурс. Програмний відділ відібрав 18 стрічок для участі у конкурсі. За умовами фестивалю, це короткометражні фільми українських режисерів, вироблені в Україні або у копродукції з Україною. Переможець, окрім “Золотого оленя”, отримає ще й грошовий приз від генерального партнера фестивалю МСЛ у розмірі 50 000 гривень", - ідеться в повідомленні.

Наразі відомо, що до журі Національного конкурсу входять засновник секції "Панорама" на Берлінському кінофестивалі Віланд Шпек і швейцарський продюсер Іван Мадео. Представник від України узгоджується.

Урочиста церемонія, що представить оновлений весняний фестиваль, відбудеться 21 жовтня в Національній опері України. Червоним хідником пройдуть зіркові гості та партнери фестивалю, зокрема керівники міста. Решта подій відбудуться у кінотеатрах "Київ" та "Україна". 

Програма “Свобода” демонструватиметься за підтримки Інституту ім. Адама Міцкевича (Польща). В її рамках буде показано 6 фільмів, присвячених темам свободи та толерантності. Відкриється секція легендарним фільмом Анджея Вайди “Людина із заліза”, яка у 1981 році удостоїлася “Золотої пальмової гілки” на Каннському кінофестивалі, а цього року її реставрована копія мала прем’єру на ювілейному 70-му Каннському кінофестивалі.

"Спеціальні покази" представлять 22 жовтня всеукраїнську прем’єру фільму “Межа” (Україна та Словаччина), який висунуто на "Оскар" від Словаччини. Планується одночасний показ у двох залах кінотеатру "Україна". Прем’єра стрічки відбулась на кінофестивалі у Карлових Варах, де "Межа" отримала приз за найкращу режисуру.

Читайте також: Україна і Німеччина зняли фільм про життя в дельті Дунаю

В рамках програми “Фестиваль фестивалів” гості "Молодості" побачать один з найочікуваніших фільмів цього року -  "Т2 Трейнспоттін", який так і не вийшов у прокат в Україні. Фільм є продовженням відомого шедевру Денні Бойла "На голці" і знятий за романом  Ірвіна Уелша "Порно". Оскароносний режисер зібрав у другій частині весь зірковий склад першого фільму на чолі з Юеном Макгрегором. За сюжетом, події у "Т2 Трейнспоттін" відбуваються за 20 років після втечі Марка Рентона.

Також відбудеться показ фільму "The Divine Order" ("Божественний порядок"), який висунуто на "Оскар" від Швейцарії. Кінострічка розповідає про боротьбу швейцарських жінок за свої права. Адже голосувати на виборах разом із чоловіками вони змогли лише після референдуму 1971 року.

У програмі "Сонячний зайчик", яка присвячена фільмам на ЛГБТ-тематику, буде показано стрічку "Call Me By Your Name" ("Назви мене своїм ім'ям"). Фільм став сенсацією цьогорічного Берлінського кінофестивалю та престижного фестивалю незалежного кіно "Санденс". Стрічку режисера Луки Гуаданіно було знято за однойменним романом Андре Асімана. Вона розповідає історію кохання 17-річного хлопця та 24-річного вченого.

Традиційна індустріальна секція “Молодості” передбачає проведення конференції FILM IN KYIV за участю фахівців кіноіндустрії, які говоритимуть про Київ як перспективну локацію для кінозйомок, дискутуватимуть щодо всіх плюсів та мінусів роботи у мегаполісі.

В рамках традиційного пітчингу експерти розглянуть проекти фільмів молодих кінематографістів з різних країн світу. Переможець пітчингу отримає сертифікат на 10 000$ на пост-продакшн послуги компанії StarMedia.

Повна програма дводенного кінофоруму буде оголошена на прес-конференції 12 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-