Словацько-український фільм

Словацько-український фільм "Межа" розпочав оскарівську гонку

Укрінформ
Словаччина висунула на "Оскар" фільм "Межа", створений спільно з Україною.

Як повідомляє прес-служба Держкіно, про це стало відомо 20 вересня.

"Наш спільний зі Словаччиною фільм "Межа" вчора розпочав свою оскарівську гонку. Ми раді, що наш проект продовжує здобувати світове визнання, і дякуємо усім, хто допомагав та підтримував створення фільму! Менше як за два місяці "Межа" вийде у всеукраїнський кінопрокат. Сподіваємось, що наш глядач оцінить фільм з такою ж потужністю, як і світова спільнота", - відзначив український продюсер стрічки Андрій Єрмак.

Світова прем’єра "Межі" (реж. Петер Беб'як) відбулася на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, де стрічка отримала приз за найкращу режисуру. Підписавши контракт з лондонським сейлз-агентом Film Republic, "Межа" незабаром буде показана в Туреччині, Чехії та інших європейський країнах.

Фільм про контрабанду на українсько-словацькому кордоні сьогодні б'є всі рекорди кінопрокату у Словаччині. Касові збори за 5 тижнів прокату перевищили 1,5 млн євро. Всеукраїнський прокат фільму стартує 16 листопада.

Читайте також: Короткометражка «Київська історія» вийде на екрани вже до кінця року

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців "Межі". "Вперше в історії за "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" поборються одразу три українські фільми. (Україну представлятиме "Рівень чорного" Валентина Васяновича, Литву - "Іній" Шарунаса Бартаса про події на Донбасі, знятий в копродукції Литви, України, Франції та Польщі - ред.). Це свідчить про стрімкий розвиток та високий рівень українського кіно, а також про важливість створення фільмів у європейській копродукції", - зазначив він.

90-та церемонія нагородження премії Американської академії кіномистецтва "Оскар" відбудеться 4 березня 2018 року у Лос-Анджелесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-