Фільм «З Бабиного Яру на свободу» покажуть у 2018 році

Фільм «З Бабиного Яру на свободу» покажуть у 2018 році

Укрінформ
Компанія «Пронто Фільм» представила Державному агентству з питань кіно завершену стрічку «З Бабиного Яру на свободу».

Про це Укрінформу повідомила прес-служба Держкіно.

«Це надзвичайно цікава та пізнавальна стрічка у жанрі документального розслідування, що розкриває не тільки драматичну біографію автора книги «Бабин Яр» Анатолія Кузнєцова та історію створення самого твору, а й відтворює атмосферу двох одночасно існуючих реальностей – радянської тоталітарної та вільного світу, викликаючи безліч паралелей із сучасністю»,  - зазначив після перегляду стрічки голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Режисер картини - Олег Чорний, продюсери – Максим Асадчий та Катерина Копилова, сценарій - Станіслава Цалика.

 Це біографічний фільм з елементами детективу. Головний герой фільму – Олексій Кузнєцов, син письменника Анатолія Кузнєцова, який став свідком жахіть Бабиного Яру, Куренівської трагедії та Голодомору в 1933 році й зі скандалом видав роман «Бабин Яр». Письменник протягом десяти років переховувався закордоном, а за кілька місяців до свого 50-річчя загадково загинув.

Майже через півстоліття після резонансної еміграції батька Олексій вирушає у мандрівку місцями, пов’язаними з його життям. Прагне зрозуміти батька, переосмислити складні життєві колізії, що випали на його долю. 

Читайте також: Держкіно майже вдвічі збільшує фінансування кінофестивалю «Молодість».

У фільмі використані аудіозаписи з лондонського радіо, кінохроніка та матеріали з родинного архіву Кузнєцових.

Український глядач зможе побачити фільм у 2018 році.

Проект повнометражного документального фільму «З Бабиного Яру на свободу» став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно, отримавши державну фінансову підтримку в розмірі 3, 999 тис. грн., загальна вартість виробництва фільму - 4,427 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-