Майданівські графіті на Грушевського віднесені до пам'яток історії - В'ятрович

Майданівські графіті на Грушевського віднесені до пам'яток історії - В'ятрович

Укрінформ
Український інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію та до Генпрокуратури через знищення графіті часів Революції Гідності на вулиці Грушевського.

Про це у своєму Facebook повідомив директор Українського інститут національної пам'яті Володимир В'ятрович. 

"Український інститут національної пам'яті готує звернення в поліцію та до Генеральної прокуратури за фактом вандалізму. Графіті на Грушевського є пам'яткою історії згідно наказу Мінкультури від 15.10.2014 №869. Їх знищення є злочином", - зазначив В'ятрович.

Він зауважив, що цей злочин підпадає під дію ч.2 ст 298 Кримінального кодексу - умисне незаконне знищення, руйнування, пошкодження об'єкту культурної спадщини або його частини, що карається штрафом до 2350 грн або обмеженням чи позбавленням волі до 3 років з можливою забороною обіймати певні посади чи діяльність.

Читайте також: В Лондоні знайшли графіті вартістю понад мільйон фунтів

Раніше журналіст Тетяна Висоцька повідомила, що "товстосуми-власники магазину "Емпоріум" на початку вулиці Грушевського тихенько знищили революційні патріотичні графіті, які протрималися на стінах будинку майже 3,5 року". 

Графіті із зображеннями Шевченка, Українки та Франка в ролі революціонерів з'явилися на Грушевського у 2014 році під час подій на Майдані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-