Нацопера відкриє ювілейний 150 сезон оперою «Запорожець за Дунаєм»

Нацопера відкриє ювілейний 150 сезон оперою «Запорожець за Дунаєм»

Укрінформ
Національна опера України 3 вересня відкриє ювілейний,150-й сезон, перлиною української оперної класики оперою «Запорожець за Дунаєм».

А потім запропонує глядачам кілька гала-концертів, дебютну партію Людмили Монастирської в опері «Дон Карлос» та третю прем'єрну виставу балету «За двома зайцями», повідомляє прес-служба театру.

«3 вересня перлиною української оперної класики «Запорожець за Дунаєм»  С. Гулака-Артемовського Національна опера України відкриє ювілейний 150-й театральний сезон. А продовжать святкування ювілею оперно-балетний фестиваль вистав з репертуару театру, симфонічна програма, гала-концерти хору та артистів балету, а також дебют Людмили Монастирської в ролі Єлизавети Валуа в опері Дж.Верді «Дон Карлос» та вечір, присвячений 85-річчю від дня народження видатного українського тенора Анатолія  Солов'яненка», - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у Нацопері, опера «Запорожець за Дунаєм», яка вперше була виконана на сцені театру в грудні 1934 року, нині йде у новій сценічній та музичній редакціях, створених  головним режисером театру Анатолієм Солов'яненком та композитором Мирославом Скориком. Головний художник театру Марія Левитська спеціально для цієї вистави створила понад 250 костюмів та майже 3000 квадратних метрів живопису. Крім того, сценічне дійство збагачене низкою хореографічних композицій, які втілені художнім керівником балетної трупи театру Аніко Рехвіашвілі. 

У вересневому репертуарі Нацопери також є два гала-концерти - 5 вересня відбудеться гала-концерт хору театру, а 9 вересня - артистів балету. У їхній програмі -  блискучі хорові сцени з української та зарубіжної оперної класики та фрагменти найпопулярніших балетних вистав у відповідній сюжетам сценографії. 

Читайте також: Названо найдешевше місто Європи для культурного туризму

Зірку світової оперної сцени Людмилу Монастирську шанувальники матимуть змогу почути у вересні у двох виставах - 8 вересня в опері Дж. Пуччіні «Флорія Тоска» та 16 вересня в опері «Дон Карлос» Дж.Верді, де співачка дебютуватиме у партії Єлизавети Валуа. 

Третій прем'єрний показ балету «За двома зайцями» на музику Юрія Шевченка відбудеться 14 вересня. Як зазначили у театрі, цей балет став гучним акордом на завершення минулого 149-го сезону Національної опери України, вписавши яскраву сторінку в історію театру. У Нацопері вважають, що балет «За двома зайцями», дія якого розгортається на вулицях старого Києва, має всі шанси стати візитівкою столиці.  

Вистави «Набукко» Дж.Верді 21 вересня та «Борис Годунов» М.Мусоргського 30 вересня будуть присвячені ювілею провідного соліста театру, народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Сергія Магери. Виконання опери «Борис Годунов» пройде під орудою головного диригента Варшавської опери українця Андрія Юркевича.

26 вересня Національна опера запрошує на гала-концерт з нагоди 85-річчя від дня народження видатного українського співака, Героя України, народного артиста України Анатолія Солов'яненка (1932-1999). У концерті візьмуть участь симфонічний оркестр, хор та солісти Національної опери Сусанна Чахоян,  Анжеліна Швачка, Андрій Романенко, Оксана Крамарєва,  Валентин Дитюк та інші провідні співаки театру. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-