Міністр культури розповів про своє ставлення до нецензурної лексики

Міністр культури розповів про своє ставлення до нецензурної лексики

Укрінформ
Міністр культури України Євген Нищук вважає, що використання нецензурної лексики під час публічного виконання творів мистецтва інколи може бути виправдане.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів в ході прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Мене колись запитували на одному з театральних фестивалів, оскільки я людина мистецтва, творча людина, ще й в контексті того, як і коли використовується нецензурна лексика в тій чи іншій драматургії або частині мистецтва. Я хочу сказати, що коли щось виправдано в контексті теми, дії якоїсь, то воно не несе в собі тієї вульгарності, яка може бути, коли вона застосовується як образа в певній ситуації по відношенню до когось. Що я можу сказати, як міністр, що мені подобається нецензурна лексика? Звісно ні, але я не можу сказати, як ханжа: не дай Боже, щоб я ніде цього не почув", - сказав Нищук.

Читайте також: Фільм «Король бельгійців» отримав гран-прі Одеського кінофестивалю

Також міністр культури прокоментував питання журналіста щодо необхідності випуску брошур з культури сексу, висловивши думку, що це потрібно робити тільки у співпраці з Міністерством охорони здоров'я, а сама тема сексуальної культури, беззаперечно, важлива і має право на життя.

"В частині сексуальної культури є культура, красива еротика, культура в сфері інтимного життя. Беззаперечно, якщо все це красиво, потрібно для людей. Можливо, потрібно залучити якось і Міністерство охорони здоров'я, щоб ми були обережними в таких інформаційних довідниках. Немає ніяких бар'єрів, що це неприпустимо, якщо в цьому є здоровий глузд, смак, який, насправді, сам є великою розкішшю. Якщо це для здоров'я людини, суспільства, то чому б і ні", - зауважив міністр культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-