На Одещині  за участі України, Грузії, Литви та Польщі стартують зйомки фільму «Антон»

На Одещині за участі України, Грузії, Литви та Польщі стартують зйомки фільму «Антон»

Укрінформ
На Одещині, в околицях селища Стара Еметівка (Біляївський район) 10 серпня починаються зйомки повнометражного художнього фільму «Антон». 

Проект реалізують Україна, Грузія, Литва та Польща, зокрема, продюсерський центр ІнсайтМедіа у копродукції з Georgian International Films за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно та Грузинського національного кіноцентру, у асоціації з Одеською кіностудією та ARTBOX (Литва) у партнерстві із KRAKOVIA PRODUCCIONES (Польща).

Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно

“Сценарій фільму «Антон» написаний за мотивами книги «Антон, його друг і російська революція» канадця Дейла Ейслера, нащадка німецьких колоністів, який написав її за спогадами свого дядька (власне, він і є прототипом головного героя  – Антона). Дія картини розгортається у 1919-му році у німецькій колонії Гільдендорф неподалік від Одеси. У цьому селищі на березі лиману цілком гідно живе німецька сім'я - Ніколас, Христина та їхні діти: вже дорослий Йохан, десятирічний Антон і його молодша сестра Емма. Мирний уклад поселення порушує «російська революція» - прихід більшовиків, які експропріюють зерно і продовольство. Всюди гинуть люди. Все це відбувається на очах Антона і його друга Якова”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Черкащині вчетверте пройде фестиваль Тараса Шевченка “Ше.Fest”

Для зйомок за декілька місяців в чистому полі було створено фрагмент німецького поселення з будинками, присадибними ділянками і повністю відбудованою кірхою. Зйомки картини триватимуть до 7 жовтня.

Кінопроект повнометражного художнього фільму «Антон» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну фінансову підтримку розміром 20 млн 312 тис. грн, що складає 50% загальної вартості виробництва фільму.

Режисер-постановник фільму - Заза Урушадзе, автори сценарію: Заза Урушадзе, Вадим Єрмоленко, Дейл Ейслер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-