Режисер Учитель зніме фільм про Цоя

Режисер Учитель зніме фільм про Цоя

Укрінформ
Режисер Олексій Учитель планує влітку 2018 року розпочати зйомки свого нового фільму "Цой".

Про це заявив сам постановник в інтерв'ю ТАСС.

"На даний момент я зайнятий підготовкою до прем'єри "Матильди". Події, про які розповідається у фільмі, відбувалися у липні-серпні (1990 року). Відповідно, підготовку до зйомок навесні почнемо 2018 року, а знімати будемо вже влітку", - сказав Учитель.

Олексій Учитель - творець двох документальних фільмів, в яких фігурує Віктор Цой - "Рок" і "Останній герой". "Задум картини виник давно, саме коли я знімав "Останнього героя". Я розмовляв з водієм "Ікаруса", який брав участь у смертельному для Цоя ДТП, зі слідчими. Тоді і виникла ідея фільму з водієм автобуса як одного з головних героїв", - додав постановник.

За словами Учителя, його нова картина – це фактично "роуд-муві: труну з тілом Цоя на автобусі везли три дні з Латвії до Петербурга". В цьому автобусі, пояснив режисер, "перебували близькі Віктору люди: і його остання любов Наталія Разлогова, і його дружина, і син, і продюсер Юрій Айзеншпіс, і колеги з гурту "Кіно". При цьому за кермом "опиняється саме той водій, який був мимовільним учасником тієї самої аварії і по суті мало що знав про Цоя".

Сценарій до фільму написав Олександр Гоноровський, який працював над фільмом Учителя "Край". У картині не буде актора, який перевтілиться у Віктора Цоя. "Будуть пісні, які я знімав для "Рока". Так, Цой буде існувати у своєму справжньому вигляді – в музиці і текстах, написаних ним". Передбачається, що фільм вийде у прокат 2019 року. Частину коштів на створення картини вже виділив Фонд кіно", - пояснив режисер.

Читайте також: Протоієрей РПЦ Чаплін передрік Росії загибель через фільм «Матільда»

Раніше стало відомо, що зйомки художнього фільму про створення групи "Кіно" розпочав Кирило Серебренніков. Також про свої плани зняти картину про Віктора Цоя заявляв один із засновників групи-Олексій Рибін.

Фото: 24smi.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-