На Луганщині почали знімати фільм за романом Жадана

На Луганщині почали знімати фільм за романом Жадана

Укрінформ
Знімальний період фільму "Ворошиловград" розпочався 31 липня у Старобільську, що на  Луганщині.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно, за підтримки якого створюється фільм.

"Знімальний період картини триватиме до вересня цього року. У прокаті фільм очікується вже у 2018-му. Екранізацію однойменного твору Сергія Жадана здійснює режисер Ярослав Лодигін, для якого ця повнометражна робота є дебютною. Стрічка створюється у копродукції України (компанія Limelite) та Швейцарії (Film Brut)", - ідеться у повідомленні. 

Оператор-постановник - Сергій Михальчук, продюсер - Володимир Яценко. Сценарій фільму написали Сергій Жадан, Ярослав Лодигін та Наталія Ворожбит". 

Сергій Жадан зіграє одну з епізодичних ролей. У головних ролях Олег Москаленко (Герман), Олексій Горбунов (пастор), Володимир Ямненко (Коча), Руслана Хазіпова (Оля), Георгій Поволоцький, Євгенія Муц (Катя), Ігор Портянко. 

За сюжетом, Герман повертається до містечка свого дитинства у степах Донбасу, щоб знайти зниклого брата і врятувати його бізнес. Проте реальність виявляється хиткою, майбутнє - невизначеним, а минуле викликає гостру ностальгію. Ця лірична і жорстка, соціальна і метафізична, меланхолійна й реалістична історія сповнена безмежних просторів, спогадів, сновидінь, мрій, джазу та духу справжньої дружби.

Читайте також: Жадан отримав премію імені Стуса

Нагадуємо, що за версією літературної премії ВВС Україна роман "Ворошиловград" було визнано найкращою українською книгою десятиліття. Твір також отримав швейцарську літературну премію Фонду Яна Михальські.

Держкіно надає фільму 15,49 млн грн, що становить половину загальної вартості виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-