Легендарний рокер знайшов забуту роботу Уорхола ціною в мільйони доларів

Легендарний рокер знайшов забуту роботу Уорхола ціною в мільйони доларів

Укрінформ
Американський рок-музикант Еліс Купер знайшов в коморі полотно "Маленький електричний стілець" знаменитого художника Енді Уорхола.

Про це повідомляє TheGardian.

За даними видання, картина може коштувати декілька мільйонів доларів.

Вона виконана в червоно-чорних тонах. На ній зображено електричний стілець, на якому в 1953 році були страчені Юліус і Етель Розенберги, американські комуністи, звинувачені в передачі СРСР розроблених в США креслень ядерної бомби. Робота увійшла до серії Уорхола "Смерть і катастрофа".

Читайте також: Sotheby's продав дві картини Ріхтера за $57 мільйонів

За словами менеджера співака Шепа Гордона, Купер і Уорхол подружилися в 1972 році в Нью-Йорку. Дівчина рок-музиканта Сінді Ланг запропонувала йому купити у художника роботу за дві з половиною тисячі доларів.

Зазначається, що про придбаний "Маленький електричний стілець" Купер більше не згадував.

"У той час Еліс випускав два альбоми в рік, а решту часу виступав на гастролях. Це був час рок-н-ролу, ніхто з нас ні про що не замислювався. Закінчилося це тим, що Еліса запроторили до психіатричної лікарні через алкоголізм, після чого він переїхав з Нью-Йорка до Лос-Анджелесу", - розповів Гордон.

Про "Маленький електричний стілець" згадали, коли картину із серії "Смерть і катастрофа", виконану в зелено-чорних кольорах, продали за 11,6 мільйона доларів на аукціоні christie's в листопаді 2015 року.

"Мати Еліса розповіла, що роботу поклали в комору. Ми знайшли її там згорнуту в трубку", - сказав Гордон.

Він зазначив, що коли співакові відкрили естімейт "Маленького електричного стільця", "у нього щелепа відвисла". Купер відмовився продавати твір, заявивши, що повісить його у себе вдома.

Фото: Олена Синєок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-