В Одесі відкрили 8 міжнародний кінофестиваль

В Одесі відкрили 8 міжнародний кінофестиваль

Фото
Укрінформ
В Одесі розпочалася церемонія відкриття 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОКМФ) - червоною доріжкою до Національного академічного театру опери та балету проходять сотні учасників і гостей.

Прилеглі до театру вулиці перекриті співробітниками патрульної поліції, при вході до будівлі опери - тисячі одеситів, звучать мелодії оркестру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кінофестиваль - свято для усіх нас і в той же час привід поговорити про українське кіновиробництво. Упевнений, що Одещина спроможна й знову стане світовим кінематографічним майданчиком. Для цього у нас є все! Традиції, море, пейзажі, кіностудія, а головне - бажання творити нову історію успіху й розповісти про Україну всьому світові мовою кіно", - таку заяву оприлюднив сьогодні очільник Одеської ОДА Максим Степанов.

Після проходу по червоній доріжці організаторів і гостей фестивалю, кінозірок, чиновників, впливових бізнесменів та інших VIP-персон у театрі відбудеться показ картини французького письменника і режисера Карін Тардье "Щоб бути впевненим", прем'єра якого відбулася цього року на 70-му Каннському кінофестивалі.

"Щоб бути впевненим" - французька романтична комедія про родину, любов і хитросплетіння людських відносин. Головну роль у фільмі виконав бельгійський комедійний актор Франсуа Дам’єн ("Серцеїд", "Ніжність"). Також у стрічці зіграла відома бельгійська акторка Сесіль де Франс.

Читайте також: Названі фільми відкриття та закриття Одеського кінофестивалю

Як повідомлялося, організатори ОКМФ оприлюднили Міжнародну та Національну конкурсні програми фестивалю. У Міжнародному конкурсі  візьмуть участь 12 фільмів, у Національній програмі - 6 повнометражних та 17 короткометражних. Вони змагатимуться за Гран-Прі ОМКФ - "Золотого Дюка" - та інші нагороди.

Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-