Кириленко анонсує законодавчий бар’єр путінським арт-пропагандистам

Кириленко анонсує законодавчий бар’єр путінським арт-пропагандистам

Укрінформ
До Закону "Про гастрольні заходи в Україні" запропоновано внести окрему статтю "Особливості організації та проведення гастрольних заходів за участю громадян із країни-агресора". 

Законопроект уже готовий і найближчим часом буде внесений на розгляд до Верховної Ради, заявив в ефірі Українського радіо віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко. 

"Ми законодавчо поставимо бар'єр, і та невелика когорта російських виконавців, яка підтримує нашу країну і своєю позицією бореться проти Путіна, безумовно, буде продовжувати відвідувати Україну", - зазначив Кириленко.

За його словами, законодавчу ініціативу буде внесено до ВР найближчим часом, і парламент, запевнив віце-прем'єр, розгляне її якнайшвидше, бо це - питання національної безпеки.

Необхідність ухвалення відповідного законопроекту, наголосив Кириленко, очевидна: "Валом почали лізти співаки і музиканти, які неодноразово виступали в окупованому Криму. Молодь може і не знати історію тих музикантів, але наші організатори точно знають, хто де виступає, хто чим дихає, хто які заяви робив і скільки разів виступав у Криму, що такі артисти по-своєму воюють з Україною і демонструють зневагу".

Він зауважив, що така ситуація призводить до того, що правоохоронці змушені прямо на кордоні "виловлювати путінських арт-пропагандистів і завертати назад".

Читайте також: "Ліквідацію-2" в Одесі не зніматимуть: актора Машкова не пустять в Україну

Згідно з новим законопроектом, мінімум як за 30 днів організатори повинні попереджати СБУ про приїзд виконавця, щоб співробітники могли перевірити всю інформацію стосовно запрошеного в Україну артиста. "Якщо він в Криму не виступав, нічого проти України не заявляв - організатор отримує погодження і проводить концерт", - наголосив віце-прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-