В Одесі скасували концерт російського репера Басти, який гастролював у Криму

В Одесі скасували концерт російського репера Басти, який гастролював у Криму

Укрінформ
Адміністрація одеського нічного клубу "Ібіца" скасувала концерт російського репера Василя Вакуленка ("Басти"), що гастролював у Криму. Через порушення законодавства України активісти патріотичних організацій Одеси готувались пікетувати його виступ.

Про скасування концерту адміністрація "Ібіци" повідомила у Фейсбуці.

"Концерту Басти не відбудеться. Повернення заздалегідь куплених квитків здійснюється у місцях їх придбання", - написали організатори виступу.

Про причини скасування концерту не повідомляється. Однак відомо, що напредодні, а саме 13 червня, екс-лідер одескього "Правого сектора" Сергій Стерненко оприлюднив від імені одеських активістів "чорний список" артистів-порушників українського законодавства, які запланували свої виступи в Одесі.

Серед тих, кого в Одесі збираються бойкотувати, є і російський репер Баста, що раніше гастролював у Криму (https://www.facebook.com/sternenko?fref=ts).

Усього у списку десять "небажаних" гастролерів. Зокрема, «Время и Стекло», Україна (16 червня, IBIZA); Dj Smash, Росія (17 червня, IBIZA); група «Перемога», Україна (17 червня, «Пляжник»); репер «Баста», Росія (18 червня, IBIZA); група «Гриби», Україна (27 червня, IBIZA); група «Каспійський вантаж», Росія (15 липня, Bono); «Mozgi», Україна (16 липня, IBIZA); Сергій Бабкін, Україна (17 жовтня, музкомедії); Ах Астахова, Росія (12 серпня, Зелений театр).

Як повідомлялося, 16 червня слідчий суддя Малиновського райсуду Одеси Олександр Гарський розглянув і задовольнив клопотання слідчого відділу поліції, що просив обрати міру запобіжного захисту для підсудного Дем'яна Ганула, що брав участь в акції пікетування виступу в Одесі співачки Ірини Білик, що гастролює в РФ та Криму.

Лідера одеської громадської організації "Вуличний фронт" Ганулу поліція підозрює у скоєнні злочину за ознаками ст. 345 (завдання тілесних ушкоджень правоохоронцю) Кримінального кодексу України.

Суд обрав стосовно Ганула міру запобіжного захисту у вигляді особистогго зобов'язання.

Увечері 8 червня активісти закидали яйцями сцену, де виступала Білик. Двох протестувальників поліція затримала, але незабаром відпустила. Під час штовханини, що переросла в сутичку, поліцейські побили Стерненка.

Розслідуванням обставин конфлікту між громадськими активістами та поліцією Одеси, що стався увечері 8 червня при відкритті ресторану, буде займатися прокуратура, а контролювати хід розслідування доручено заступнику міністра МВС, сказав журналістам народний депутат Борислав Береза, що вийшов до преси разом зі Стерненком після зустрічі 9 червня з Арсеном Аваковим в Одеському облуправлінні Нацполіції.

Фото: Maxim

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-