«Porto Franko»: українські та закордонні митці показали твори, що поїдуть на бієнале

«Porto Franko»: українські та закордонні митці показали твори, що поїдуть на бієнале

Укрінформ
В Івано-Франківську, на території Палацу Потоцьких, на фестивалі «Porto Franko» українські та закордонні митці показали свої твори, які відібрані на бієнале у Дрезден.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив куратор експозиції Анатолій Звіжинський.

«Зараз представлено дві експозиції. Одна з них – художників, які братимуть участь у бієнале, яка відбудеться в кінці липня у німецькому місті Дрезден. Це 17 молодих людей з різних міст України: Ужгорода, Львова, Івано-Франківська, Києва. Є іноземні представники з Німеччини, Голландії, Білорусі, Росії. Деякі їх роботи теж будуть виставлені на бієнале. Переважно, ці твори розповідають про історію, а також на актуальні теми: міграція, безвіз. Думаю, якщо глядач не знайде відповіді на свої запитання, то бодай зможе вступити у діалог з тим, що тут побачить», - зазначив Звіжинський.

За його словами, цю експозицію доповнює його кураторський проект «Перманентна люмінальність» (Permanent liminaliti). Стверджує, обидві експозиції поєднує «проблема історичної пам’яті».

В Івано-Франківську з 14 до 18 червня проходитиме Міжнародний фестиваль «Porto Franko» . У ці дні організатори обіцяють близько сотні подій, а «завдяки максимальному креативу - відкрити Івано-Франківськ як культурну столицю світу». Меседж фестивалю - «Відкритий порт».

Бієнале (італ. biennale) — подія, що відбувається раз на два роки. Термін застосовується переважно для виставок сучасного мистецтва, музичних та кінофестивалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-