«Дзеркальний струмінь» зібрав у Харкові відомих музикантів

«Дзеркальний струмінь» зібрав у Харкові відомих музикантів

Відео
Укрінформ
Перший міжнародний фестиваль «Дзеркальний струмінь», що щойно завершився, зібрав у Харкові відомих музикантів, які тут навчалися.

Цей факт підкреслила журналістам, коментуючи програму фестивалю, голова Харківської ОДА, патрон фестивалю Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Унікальність фестивалю в тому, що всі його учасники є випускниками музичних навчальних закладів Харкова. Їх об'єднує не тільки успішна професійна кар'єра, а й любов до рідного краю. Протягом тижня ми слухали видатних людей, які своєю працею прославляють нашу країну далеко за її межами. Вони виступають на найбільш відомих майданчиках світу, а зараз зібралися тут, у рідному місті, та грали для нас. Хочу, щоб цей фестиваль згуртував нас, як згуртовані 7 нот музичного стану. Фестиваль стане щорічним", - зазначила Світлична.

За словами арт-директора фестивалю, піаніста Станіслава Христенка, який зараз живе у США, головна мета «Дзеркального струменя», який ініційовано Національним театром опери та балету ім. Лисенка, - за допомогою музики надати змогу землякам інтегруватися в систему цінностей європейського суспільства.

«Бажаємо, щоб музиканти не тільки не їхали звідси, а навпаки - приїжджали сюди, щоб сцени Харкова стали одними з найпрестижніших сцен Європи та світу. Зустрінемось наступного року, й наша програма буде ще масштабнішою», - додав Христенко.

Як стало відомо, за тиждень фестивалю шість відомих музикантів з України, Німеччини, США, Австрії - піаністи, скрипалі, віолончелісти - побували, крім Харкова, у районах, де зустрілися з більш ніж тисячею дітей Харківщини - з дитячих будинків, інтернатів, з дітьми ветеранів АТО та загиблих бійців АТО.

Вхід на усі концерти був вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-