Президент Американської кіноакадемії йде у відставку

Президент Американської кіноакадемії йде у відставку

Укрінформ
Президент Американської академії кіномистецтв, яка організовує вручення престижної премії "Оскар", Шеріл Бун Айзекс має намір залишити свою посаду.

Про це йдеться у її заяві, опублікованій у п'ятницю, повідомляє ТАСС.

Згідно із документом, Бун Айзекс не збирається переобиратися до Ради керуючих академії наступного місяця, таким чином, вона не зможе й далі президентом.

Сама Айзекс зазначила, що для неї "було найбільшою честю виконувати протягом більше двох десятків років обов'язки на різних посадах у раді". Президент наголосила, що хотіла б дати змогу новим кандидатам увійти до складу цього керівного органу. Президент кіноакадемії не пояснила, чому вона прийняла таке рішення.

Як повідомлялося, 26 лютого під час 89 церемонії вручення "Оскара" стався конфуз, який багато ЗМІ назвали найкричущим за всю історію нагороди.

Актори, яким було надано право назвати картину-переможця в категорії "Найкращий фільм року", розкривши отриманий ними конверт, оголосили, що премія присуджена мюзиклу "Ла-Ла Ленд" (La La Land) режисера Дем'єна Шазелла. Однак після того, як творці "Ла-Ла Ленду" вже піднялися на сцену, отримали нагороду і почали виступати із промовами, організатори оголосили, що сталася помилка. Премія насправді призначалася драмі "Місячне сяйво" (Moonlight) Баррі Дженкінса.

Як згодом з'ясувалося, в помилці були винні співробітники аудиторсько-консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers, які перебували за сценою і роздавали конверти. Їх було відсторонено від роботи. Саме PricewaterhouseCoopers із 1934 року займається розсилкою членам Американської академії кіномистецтв бюлетенів для голосування і подальшим підрахунком голосів.

Фото: Oscars.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-