Музичне меню травня. Євробачення, фестивалі металу, легенда джазу Джон Патітуччі

Музичне меню травня. Євробачення, фестивалі металу, легенда джазу Джон Патітуччі

Аналітика
Укрінформ
Що пропонують столичні концертні майданчики шанувальникам музики у травні

Для багатьох киян та гостей нашої столиці найголовнішою музичною подією травня стане конкурс Євробачення. Але є сенс придивитися й до інших концертів та фестивалів цього місяця, бо Київ відвідає джазова зірка світового рівня Джон Патітуччі, пройдуть два фестивалі «металевої» музики. Не будемо забувати і про наступний сольний концерт Джамали.

ЕКСКЛЮЗИВ ЄВРОПЕЙСЬКОГО РІВНЯ

Конкурс Євробачення
МВЦ, 9,11,13 травня

7 травня відбудеться церемонія урочистого відкриття конкурсу. Червона доріжка біля Маріїнського палацу матиме рекордну довжину – 265 метрів. 9 і 11 травня – дати півфіналів, а 13 травня пройде гранд-фінал. Представники України – гурт O.Torvald, як хазяї нинішнього конкурсу виступатимуть у фіналі, не проходячи «сито» півфналу.

ДЕЛІКАТЕСИ ДЛЯ ФАНІВ ЗАРУБІЖНОГО РОКУ І ПОПУ

United Metal Forces
Bingo, 13 травня

У день фіналу Євробачення клуб «Bingo» відкриє двері для фанів зовсім іншого музичного напрямку. Тут відбудеться фестиваль United Metal Forces. Хто ж збирається «запалити» публіку в рамках «Сполучених Металевих Сил»? У лайнапі фестивалю – вісім гуртів з семи країн – Канади, Австралії, Німеччини, Греції, Польщі, Італії, України. А об’єднує учасників фесту вірність таким музичним стилям, як heavy-, speed-, thrash-metal з елементами death- та black-металу.

СБПЧ
Sentrum, 14 травня

В українську столицю повернеться неординарний російський гурт «Самое Большое Простое Число». Команда, створена у Санкт-Петербурзі 2007 року, відома своєю непередбачуваністю, а їх стиль охарактеризувати досить складно, бо у ньому є елементи електроніки, інді-попу та IDM. Цікаво, що від альбому до альбому саунд гурту зазнає змін. Щодо живих виступів, то хлопці шукають і знаходять нові візуальні підходи, які підсилюють враження від музики. В Києві СБПЧ представить свій новий міни-альбом «Выброшу голову – пусть думает сердце!»

Сергій Михалок «Вечірнє сонце»
Палац культури КПІ, 18 травня

Останнім часом відомий білоруський музикант Сергій Міхалок вельми часто виступає в українській столиці. Але цей концерт особливий. Сергій представить акустичну програму «Вечірнє сонце». Ця зустріч буде побудована у форматі творчої зустрічі з особливою атмосферою довіри. Сам музикант сказав, що наступний концерт стане «поетично-музичною виставою». Він запропонує неформальне спілкування, вірші, розповіді, і безумовно акустичні версії пісень «Ляпісів» та Brutto.  

Hammer of the Gods
Bingo, 20 травня

Другий у травні металевий фест на концертному майданчику клубу Bingo має пафосну назву «Молот богів». Справа у тому, що учасники цього дійства грають можна сказати пафосну музику в стилях epic- та power-метал. На сьогоднішній день у програмі фестивалю значаться сім гуртів з Італії та України.

Enter Shikari
Sentrum, 20 травня.

Отже день 20 травня також дає меломанам можливість стильового вибору.  Вам не подобається метал у Bingo – ласкаво просимо до залу Sentrum, де киянам покажуть своє мистецтво майстри жанру транскор з британського гурту Enter Shikari. Колектив народився у 2003 році, через деякий час він привернув увагу меломанів, експериментуючи з різноманітними електронними жанрами, такими як драм-н-бейс, дабстеп, транс.  Цього разу киян чекає концерт присвячений десятиріччю виходу першої студійної платівки гурту. Крім того, у вечері візьмуть участь японські музиканти Crossfaith.

СМАКОЛИКИ ДЛЯ ЦІНИТЕЛІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ

Украбіллі Вибух
Atlas, 30 квітня – 1 травня

Традиційний (вже тринадцятий за порядковим номером) фестиваль мегапозитивної та суперенергетичної музики рокабіллі та психобіллі відбудеться на сцені клубу Atlas. Серед учасників як добре відомі гурти (Ot Vinta, Руки’в Брюки, The Hypnotunez), так і команди, для яких фест проложить стежку до сердець слухачів. Крім українських гуртів свої таланти покажуть і команди з Чехії та Сполучених Штатів.  

Jamala
Палац спорту, 12 травня

У переддень фіналу Конкурсу Євробачення в столичному Палаці спорту виступить переможниця тогорічного конкурсу наша Джамала. Нова концертна програма має назву I Believe In U. Очікується, що вона стане найбільш масштабною та видовищною з усіх, що були у кар’єрі співачки. За візуальну сторону шоу відповідає компанія Front Pictures, з якою Джамала вже мала досвід співпраці, коли готувався її тогорічний номер для Євробачення.

Вагоновожатые
Sentrum, 13 травня

Гурт «Вагоновожатые» створили у 2013 році екс-фронтмен групи «И друг мой грузовик» Антон Слепаков та гітарист команди «Lюк» Валентин Панюта. Згодом до них доєднався барабанщик Станіслав Іващенко. Впродовж своєї поки що недовгої історії група випустила кілька синглів та міні-альбомів, а у 2015 році вийшла їх перша велика студійна платівка «Вассервага». Музиканти обіцяють, що їх виступ у «Сентрумі» не обійдеться без сюрпризів.

Скрябін
Sentrum, 21 травня

Ми певні, що цей колектив не потребує зайвих коментарів. Після трагічної загибелі лідера гурту Андрія «Кузьми» Кузьменко гурт продовжує виступати під назвою «Скрябін і друзі». Травневий концерт хлопці присвятять пам’яті свого друга і колеги. У концерті візьмуть участь зіркові гості та друзі колективу, які виконають добре знайомі та улюблені хіти.

O.Torvald
Sentrum, 27 травня

Як ви знаєте, цей гурт 13 травня буде представляти нашу країну у фіналі Конкурсу Євробачення, а наприкінці місяця музиканти дадуть великий сольний концерт в популярному клубі Sentrum. Програма має назву «Концерт за вашими листами». Неважко прийти до висновку, що сетлист цього концерту буде сформовано за бажаннями фанів. Якщо бажаєте, щоб заграли вашу улюблену пісню, направляйте паперового листа на адресу Київ, Ярославів вал, 19, офіс 10, індекс 0134.

ДЕСЕРТИ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ДЖАЗУ

Tribute to Brecker Brothers
Caribbean Club, 11 травня

Цей вечір присвячується музиці видатних американських джазменів, братів Майкла та Ренді Брекерів. Саксофоніст Майкл та трубач Рендал долучилися до джазу з дитячих років під пильним оком батька, піаніста-аматора. Композиції в стилях fusion та джаз-рок,  що стали відомими у виконанні Брекерів, гратиме секстет, у складі якого шестеро українських віртуозів - Денніс Аду, Дмитро Александров, Родіон Іванов, Михайло Баньковский, Микола Кістеньов і Сергій Балалаєв.

John Patitucci
Палац культури КПІ, 14 травня

У травні київські шанувальники джазу матимуть змогу послухати зірку світового рівня, басиста Джона Патітуччі. Електричну бас-гітару Джон опанував у 10-річному віці, а у 15 став грати на акустичному басі. За час своєї музичної кар’єри він записав 12 альбомів, а перелік музикантів першого ешелону, з якими разом він записувався займе мабуть не одну сторінку. Серед них Роджер Уотерс, Бі Бі Кінг, Чік Коріа, Херьі Хенкок, Джордж Бенсон та багато інших. 

Олександр Птиця. Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-