У Брюсселі українці вийшли у фінал міжнародного конкурсу юних піаністів

У Брюсселі українці вийшли у фінал міжнародного конкурсу юних піаністів

Укрінформ
У Брюсселі пройшов міжнародний конкурс юних піаністів «Merci Maestro!», за результатами якого лауреатами стали й українські діти.

Цього року у конкурсі взяли участь 97 дітей із багатьох країн Європи та світу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Конкурс юних та молодих піаністів «Merci Maestro!» відкриває двері для починаючих виконавців до європейської музичної спільноти. Членами журі конкурсу є відомі виконавці та викладачі. Вони, зокрема, високо оцінили рівень українських учасників конкурсу, який було 18, та чотири з яких стали фіналістами конкурсу», - розповіла організатор та художній керівник конкурсу Українка Наталія Чепуренко, яка проживає у Бельгії та заснувала у Брюсселі музичну школу ім. Петра Чайковського.

За її словами, участь у міжнародному конкурсі сприяє просуванню юних талантів, чому сприяють авторитетні та відомі у Європі члени журі.

«Конкуренція цього року була дуже сильною. Був дуже високий рівень учасників та високий професіоналізм, включаючи українських юних піаністів», - додала Н.Чепуренко.

Перебуваючи упродовж тижня у Брюсселі, учасники конкурсу проживали у бельгійських сім’ях. Для дітей також були організовані екскурсії по містам Бельгії, а також до сусідніх країн Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-