У Тернополі проходить перший Всеукраїнський фестиваль «КіноХвилька»

У Тернополі проходить перший Всеукраїнський фестиваль «КіноХвилька»

Укрінформ
Перший Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно, анімації і телебачення «КіноХвилька» стартував у Тернополі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Без бюджетних коштів, на основі спонсорських і меценатських ресурсів вдалося скласти програму, в якій беруть участь відомі в Україні сценаристи, режисери, актори, юні мультиплікатори та їхні батьки, педагоги. Мета проекту, підтриманого Державним агентством з питань кіно і Національною спілкою кінематографістів України, – привернути увагу громадськості до кіномистецтва, зокрема мультиплікації, створення творчого фахового середовища серед кіномитців та молодих талантів», - розповів начальник міського управління культури та мистецтва Олександр Смик.

За його словами, фестиваль організовано за грантові кошти Програми національних обмінів за фінансування ЄС і Національного фонду підтримки демократії США.

Упродовж вихідних діятиме анімаційна майстерня для дітей, відбудуться презентації продукції місцевих телеканалів, книг, фільмів, працюватимуть майстер-класи зі створення анімаційних стрічок.

Крім того, юним учасникам фестивалю завтра вручать дві премії - за кращий кіносценарій дитячого фільму та за кращий мультфільм про Тернопіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-