Фільм “Волинь” зібрав найбільше статуеток польського “Оскара”

Фільм “Волинь” зібрав найбільше статуеток польського “Оскара”

Укрінформ
Фільм кінорежисера Войцеха Смажовського “Волинь” про трагічні польсько-українські відносини у період Другої світової війни здобув найбільше нагород під час щорічної урочистості Польської кіноакадемії “Орли-2017”, що відбулася напередодні ввечері у Польському театрі у Варшаві.

Цей фільм здобув дев'ять з 14-ти польських “Оскарів” у категоріях, до яких  він  був номінований, інформує власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, фільм здобув “Орли”  в категоріях “найкращий фільм”, “найкраща режисерська робота”, “найкращий сценарій”, “найкраща музика”, “найкраща операторська робота”, “найкращий монтаж”, “найкращий звук”, “найкращі костюми”, а також здобув нагороду глядацьких симпатій.

Фільм “Волинь” вийшов на широкі екрани у Польщі в жовтні минулого року. Загалом він викликав схвальну реакцію в Польщі, попри демонстрацію відвертих сцен насильства упродовж усього фільму. У польських ЗМІ, а згодом й українських, розпочалася широка дискусія як щодо об'єктивності цього фільму і  відповідності окремих сцен історичним фактам, так і потреби його появи саме зараз, коли триває війна на сході України, а Росія шукає будь-які приводи, аби посварити українців з поляками.

Польське посольство хотіло організувати показ фільму в Києві, але це поки що не вдалося зробити.

Як інформувало агентство, під час урочистості “Орли-2017” польські кіномитці виступили на підтримку ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова. Зокрема, присутні у Польському театрі подивилися фрагмент документального фільму про Сенцова, а потім, закликаючи владу Росії звільнити Сенцова, підняли вгору картки з написом англійською мовою “"Release Oleg Sentsov" (Звільнити Олега Сенцова)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-