На цьогорічному Docudays UA покажуть близько сотні фільмів

На цьогорічному Docudays UA покажуть близько сотні фільмів

Укрінформ
XIV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відкриється в Києві 24 березня. 

Про це повідомляє прес-служба фестивалю. 

"Цього року Docudays UA відбудеться в Києві з 24 по 31 березня в Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6), у кінотеатрах «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19) та «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19). На Docudays UA-2017 глядачі побачать 94 фільми із 47 країн світу. Усього на фестиваль приїде 170 учасників і учасниць, з них 76 іноземців. Тема й центральна кінопрограма фестивалю цього року - Чотири градуси - присвячена проблемі зміні клімату і захисту довкілля", - ідеться в повідомленні.

Тема й центральна кінопрограма фестивалю цього року - Чотири градуси - про перших посланців глобального потепління в стрічці "ТулеТувалу", небезпечні наслідки індустрії тваринництва у "Великій рогатій змові", соціальні структури монгольських провінцій у "Демоні скорботи", зухвалі акції лабораторії The Yes Men і про те, що екологічне - це завжди політичне, у фільмі "Коли два світи зіштовхуються".

Відкриває Docudays UA фільм про знаменитий дует екоактивістів "The Yes Men: Згодні бунтують" - режисери Лора Нікс, Енді Бічлбаум, Майк Бонанно. 

Традиційно фільми на Docudays UA змагатимуться в конкурсах: DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/ПРАВА й DOCU/КОРОТКО. Уже вдруге на фестивалі відбудеться національний конкурс DOCU/УКРАЇНА. Кожну конкурсну програму оцінює окреме журі, до складу якого входять зарубіжні та українські експерти та документалісти. Свого переможця, як завжди, оберуть студентське журі та глядачі. 

10 програм складають цьогорічну позаконкурсну частину Docudays UA. DOCU/ХІТИ традиційно презентують фільми-фаворити міжнародних фестивалів, серед яких - номінант на премію "Оскар" "Я не твій негр", режисер Раул Пек. 

Окрім цього, на глядачів чекає особлива програма МАЙСТРИ, що представить фільми видатних документалістів - Сергія Буковського, Аудрюса Стоніса, Мірослава Янека, Павела Лозінського та Міхаеля Главоггера. 

Сміливість, свобода, краса - основні мотиви фільмів програми ТРИ РЕЧІ, ЯКІ Я НЕ ЗНАЮ ПРО НЕЇ. Жінки-режисерки звертають увагу на речі, які часто вислизають із нашої уваги через засилля стереотипів та упереджень щодо ролі та місця жінки в соціумі. 

Оригінальний погляд на науку пропонують фільми у програмі HOMO SCIENCE - науково-популярне есе Вернера Герцога про інтернет, ексцентричне дослідження про плісняву та зразок антинаукового кіно, після якого на глядачів чекає розмова про міфи щодо ГМО за участі вчених. 

DOCU/ART об'єднає швейцарських музикантів-експериментаторів, які видобувають звуки для свого мистецтва на звалищах; китайських "ван гогів", які роками створюють копії, не бачивши оригіналу; документальне полотно про постапокаліпсис. 

Чим для нас є простір, де ми живемо? Як він формується, хто його контролює і як ми можемо його змінити? Представлені в програмі ОБРАЗ МІСТА фільми об'єднує те, що в усіх них ми бачимо простір протесту - колективна чи одинока, це політична боротьба за свої права, вимога громади бути почутою чи прагнення залишитися в рідному для себе місці. 

Зворушливі історії про дорослішання в традиційній програмі DOCU/ЮНІСТЬ - для кінопереглядів усією сім'єю. 

Цьогорічний географічний фокус - країни Скандинавії. DOC НА КРИЖИНІ - монументальне полотно про робітників, історія взаємодій із "природними стихіями" в житті людини та казка про шлях від ув'язнення за подружню зраду до свободи. 

Програма про споживання ПОКОЛІННЯ C. розповідає, чим буде харчуватися людина через 30 років і які на смак хробаки; чим загрожує людству такий звичний для нас одяг, як джинси; як знайти в капусті "гусінь комунізму". 

У СПЕЦІАЛЬНИХ ПОКАЗАХ цього року Docudays UA запрошує на показ документальної стрічки "Процес. Російська держава проти Олега Сенцова" режисера Аскольда Курова. Спільно з Національним центром Олександра Довженка відбудеться презентація DVD-видання "Чорнобиль [не]видимий" та дискусія за участі експертів та експерток.

Фото: docudays.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-