Чернігів проводить перший всеукраїнський поетичний стартап

Чернігів проводить перший всеукраїнський поетичний стартап

Укрінформ
У Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка сьогодні проводиться перший Всеукраїнський поетичний стартап "Дотиком душі" за участю поетів з Житомира, Івано-Франківська, Києва, Чернігова та інших міст України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила співробітниця бібліотеки і співорганізатор заходу Наталія Утиро.

"Наш поетичний фестиваль привабив таку кількість поетів, якої ми навіть не очікували. Тільки з Чернігова їх зареєструвалося майже 40 чоловік, а всього - понад 60. Люди йшли до нас навіть після закінчення терміну подачі анкети-заявки", - розповіла вона напередодні.

За словами Утиро, стартап проводиться за ініціативою бібліотеки і має шанси стати традиційним. Проводитись буде щороку перед Днем української поезії, який відзначається 21 березня. За умовами заходу, вірші на ньому звучатимуть виключно українською мовою.

Сьогоднішні літературні читання в Чернігові проводяться за сприяння департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, ГО "Чернігівське обласне відділення Української бібліотечної асоціації та журналу "Літературний Чернігів". Редактор останнього, відомий чернігівський письменний Михась Ткач входить до складу конкурсної комісії і під час читань відбиратиме кращі поезії для публікації у своєму часописі. Друк віршів у ньому, зазначила Утиро, буде найвищою нагородою учасникам стартапу. Крім того, поетів відзначать дипломами та подарунками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-