Червак про наругу над пам'ятником Теліги: Неприпустимо усе звести до хуліганства

Червак про наругу над пам'ятником Теліги: Неприпустимо усе звести до хуліганства

Укрінформ
Наруга над пам'ятником Олени Теліги є не банальним хуліганством, а спланованим антиукраїнським актом.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook оприлюднив перший заступник Голови Державного комітету телебачення та радіомовлення України Богдан Червак.

"Вважаю неприпустимим усе звести до банального хуліганства. Якраз хуліганства у цій справі немає. Наругу здійснено у Бабиному Яру над пам’ятником, який символізує героїчну боротьбу ОУН за незалежність України", - написав він. 

За його словами, у даному випадку йдеться про сплановану антиукраїнську й антидержавну діяльність, яка заборонена чинним законодавством.

"Саме так має ставитися питання. Якщо усе зведеться до банального «хуліганства», не уникнути рецидивів. Це не війна пам’ятників. Це війна за незалежність України і право українців - бути господарями на своїй землі", - написав Червак.

За його словами, розшуком негідників, які здійснили наругу над пам'ятником Олени Теліги, займається слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції. Опитано свідків і очевидців. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 296 (хуліганство).

Як повідомляв Укрінформ, учора вночі у Бабиному Яру невідомі облили червоною фарбою пам'ятник Олені Телізі - українській поетесі, діячці ОУН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-