Україна три роки йшла до внесення козацьких пісень у список ЮНЕСКО - Нищук

Україна три роки йшла до внесення козацьких пісень у список ЮНЕСКО - Нищук

Укрінформ
Міністр культури України Євген Нищук у четвер у Дніпрі вручив голові Дніпропетровської облради Глібу Пригунову сертифікат про внесення елементу «Козацькі пісні Дніпропетровщини» до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує термінової охорони.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дніпропетровщина найбільш активна з-поміж інших регіонів, яка активно бореться за свою культурну спадщину та її світове визнання. Визнання козацьких пісень - це імідж для України, над яким ми працювали впродовж 3-х років. Ми можемо тепер не просто зберегти, а й поширювати козацькі пісні, які є світовою спадщиною та душею українського народу. А відтепер це й спадщина всього людства», - зазначив Нищук.

Як поінформували у прес-службі Дніпропетровської облради, робота зі збору та обробки автентичних пісень тривала протягом кількох останніх років, проведено ряд фольклорних експедицій в 16 населених пунктів, зібрано величезний об’єм аудіо-, відео-, фото-, текстової інформації, зроблено оцифровку старих записів пісень, виявлені колективи – носії пісень, проведено фестиваль козацької пісні Дніпропетровщини, у музичній академії ім. Глінки створено фольклорний центр, видано збірник козацьких пісень.

У номінації «Козацькі пісні Дніпропетровщини» були представлені три козацькі поселення – села Кочережки і Богуслав Павлоградського району та місто Підгородне Слобожанського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-