У Молдові відзначили день народження Великого Кобзаря

У Молдові відзначили день народження Великого Кобзаря

Фото
Укрінформ
Церемонія покладання квітів до пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку пройшла на території гімназії № 8, яка носить ім'я Великого Кобзаря.

У заході взяли участь представники українських громадських організацій Молдови, творча інтелігенція, учні та педагогічний колектив гімназії, а також дипломати посольства України в Молдові, повідомляє власний кореспондент агентства в РМ.

«Відповідь на всі виклики і загрози сьогоднішньої дійсності можна знайти у посланнях Великого Тараса Григоровича Шевченка всім нам. У його віршах – консолідація української нації і суспільства навколо найвищих цінностей утвердження суверенної, незалежної і демократичної України», - зазначив Надзвичайний і повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

Дипломат підкреслив, що нинішня російська агресія проти України стала каталізатором об'єднання української нації.

Гнатишин назвав символічним те, що День народження Тараса Шевченка в нинішньому році збіглася із ще однією знаменною датою – 25-річчям встановлення дипломатичних відносин між Україною і Молдовою.

Учасники мітингу пам'яті читали вірші та співали пісні на вірші Шевченка і приєдналися до Всесвітнього флэшмобу #GlobalShevchenko.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-