Україна розробляє угоду про спільне кіновиробництво із Канадою

Україна розробляє угоду про спільне кіновиробництво із Канадою

Укрінформ
Україна зацікавлена у запуску проектів спільного кіновиробництва із Канадою та має намір укласти відповідну угоду.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів міністр культури України Євген Нищук за результатами своєї зустрічі із заступником міністра з питань канадської спадщини Гремом Флеком.

«На тлі імпульсу, який надала стрічка «Гіркі жнива», ми поговорили про напрацювання і підписання угоди про спільне виробництво у сфері кінематографу. Ми попередньо домовилися, що наші медіа компанії почнуть роботу з канадськими продакшнами», - сказав Нищук.

На його переконання, великий взаємний інтерес дасть змогу пришвидшити процес укладення відповідної угоди. «За стандартною процедурою напрацювання угоди триває близько 18 місяців, але ми сподіваємося, що, зважаючи на великий інтерес, це вдасться пришвидшити», - зазначив міністр.

За його словами, на відміну від подібних угод з європейськими країнами, над якими нині також працює Україна, у Канаді наголос робиться на економічному зиску. «Хоча фінансування галузі кіно в Україні цього року значно краще, воно не може бути достатнім, тому ми шукаємо виходи на копродукцію з багатьма країнами. Це світова тенденція, адже, якщо подивитися на кінофестивалі, то часто фільми туди подають одночасно кілька країн», - наголосив Нищук.

Міністр також пояснив, що майбутня угода дасть змогу «брати участь у пітчингу, отримувати фінансування на спільні проекти як від Держкіно, так і залучати канадських приватних чи державних інвесторів».

Нагадаємо: цього тижня міністр культури України Євген Нищук перебував із кількаденним візитом у Канаді, де долучився до всеканадської прем’єри стрічки «Гіркі жнива» та провів ряд зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-